Adana’nın sembolü Taş Köprü

Adana’da gezilecek en güzel yerlerden biri Taş Köprü oluyor. Şehrin sembollerinden biri olan Taş Köprü ve hemen arkasındaki Merkez Camii ziyaretçilerini bekliyor. Her mevsim çok güzel manzaralar sunan Adana, ortasından geçen Seyhan Nehri ile görsel şölen yaratıyor. Yaz kış çevresindeki gezi yerleriyle dikkat çeken Seyhan Nehri üzerinde yükselen Taş Köprü’nün tarihi de bir hali geriye gidiyor. Şehrin önemli merkezlerinden biri olan köprü Adana’ya gelen herkesin mutlaka uğradığı gezi adresi.

TAŞ KÖPRÜ

Seyhan Nehri üzerinde yükselen Taş Köprü Adana’da gezilecek, fotoğraf çekilecek çok güzel bir yer. 4. yüzyılda roma İmparatoru olan Hadrianus tarafından yaptırtılan köprü günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. Köprüde sadece yaya geçişi bulunuyor. Araç trafiğine kapalı ve her köşesindeki tarihi görmek mümkün. Yüzyıllar boyunca Taş Köprü Asya ve Avrupa arasında önemli bir geçiş yolu olmuş. Harun Reşit ise köprüyü bazı eklemelerle Adana Kalesi’ne birleştirmiş. Köprü yıllar içerisinde birçok kez onarım ve restorasyon görmüş. En son olarak ise 1949 yılında tamirat edilmiş. Günümüze kadar gelmeyi böylece başarabilmiş.

319 metre uzunluğunda olan köprü 13 metre yükseklikte ve 21 kemerinden 14’ü günümüzde varlığını sürdürmektedir. Taş Köprü’nün ortasındaki büyük kemerde iki tane aslan kabartması bulunmaktadır. Bu tarihi bir değer taşıyan en önemli detaydır. Dünya üzerindeki kullanılan en eski köprülerden biri Taş Köprü’dür.

Taş Köprü’nün göründüğü bu açıda bir de göze Merkez Camii çarpar. 30 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği büyük merkez camii Adana’nın sembollerinden bir diğeridir. Çevresinde yeşil alan olan cami halkın buluşma noktasıdır aynı zamanda.

Seyhan Nehri ise üzerinde birçok su aktivitelerinin yapıldığı görülürken adeta şehrin ortasında deniz yaşamı var gibi. Bütün su aktiviteleri Seyhan nehri üzerinde yapılıyor.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir