Fakıllı mağarası 3 milyon yıllık geçmişi ile ziyaretçilerine şifa dağıtıyor

Düzce’de yer alan Fakıllı Mağarası serin havasıyla ziyaretçilerine şifa dağıtıyor.

Yaz kış 5 ila 10 derece arasında sıcaklığı bulunan Fakıllı Mağarası’na gelen ziyaretçiler şifalanıyor.

Doğal oluşumları ile ziyaretçilerin uğrak noktalarından olan Fakıllı Mağarası’nın içerisinde birçok galeri bulunuyor. Bu galeriler arasında yer alan Beyaz Oda’da damlataşın en güzel örnekleri yer alıyor.

İçerisinde sarkıt ve dikitlerin yer aldığı mağara; nemli, sıcak ve serin havasıyla astım ve nefes darlığına iyi geliyor.

“Mağaranın içinde sütunlar var”

Mağaranın 3 milyon yıllık bir geçmişinin olduğunu, çeşitli hastalıklara iyi geldiğini dile getiren Derya Öztürk, “Bulunduğu köyden ismini alan bu mağaranın gezilebilen alanı sadece 350 metre. Ama normal uzunluğu ise bin 500 metre. Doğal özellikler taşıyan bu mağaranın içerisinde galeriler, dikitler ve sarkıtlar yani doğal olan taşlar bulunuyor. Bizim beyaz oda dediğimiz bir yer var. Bu odanın tavanı damla taşlarla dolu. Damla taşlardan mağarada çok olarak bulunmaktadır. Bu mağaranın bir özelliği var. Bronşit ve astım hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Bu mağaranın 3 milyon yıldan önce olduğu söyleniyor.” dedi.

Hava sıcaklıklarının artışa geçeceği günlerde serinlemek isteyenlerin Fakıllı Mağarası’nı ziyaret edebileceğini belirten Öztürk, “Önümüzdeki günlerde sıcaklık seviyelerinde artış olacak. Serinlemek isteyenler Fakıllı Mağarası’na gelebilir. Çünkü mağaramız yaz kış aynı serinlikte kalıyor ve mağaramızın serinliği hiç değişmiyor. Mağaranın sıcaklığı 5 ila 10 derede arasında değişiyor.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir