Erzurum Kültür ve Sanat Evi açıldı

Açılışı yapılan Erzurum Kültür ve Sanat Evi’nde; taş eserler, bakır yapıtlar ve tarihi vesikalar sergileniyor.

“Kültür ve Sanat Evi, tarihi gelişmelere ve birikime katkı sağlayacak”

Erzurum’un kadim bir şehir olduğunu anlatan Sekmen, “Çok kıymetli eserleri, değerleri var. Bunları geleceğe aktarabilir, yaşatabilirsek, şehrimizin önemini katbekat arttırırız. Şehrimiz her açıdan bir turizm şehri olur. Sadece kış sporları değil, aynı zamanda en önemli zenginliğimiz, kültürel değerler. Hakikaten şöyle bir baktığınız zaman etrafımızda onlarca tarihi eser mevcut. İnşallah bunları değerlendirmeye, bunları korumaya ve geleceğe aktarmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Bu bağlamda ülkede son 10 yılda teknolojik anlamda çok önemli gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Aynı zamanda tarihi ve kültürel varlıklarımıza sahip çıkılması noktasında önemli adımlar atılmıştır. Erzurum Kültür ve Sanat Evi’nin de bu bağlamda gerek şehrimize gerekse de ülkemizin kültürel ve sanatsal birikimine katkı sağlayacağı kuşkusuzdur. Dolayısıyla şehrimizin tarihini sahiplenme ve koruma noktasında bu konağın en önemli ziyaret mekanlarından biri olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erzurum Kültür ve Sanat Evi ile birlikte kültür kodlarının canlı tutulacağı ve gelecek nesillere aktarılacağı düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir