Endonezya’da gezilecek yerler

Asya’nın en çok turist ağırlayan, balayı çiftlerinin gözdesi Endonezya, doğa ve tarihin eşsiz uyumuyla milyonları kendine çekiyor. Nüfus yoğunluğu bakımından dünyanın dördüncü kalabalık ülkesi olan Endonezya’yı her yıl nüfusu kadar da turist ziyaret ediyor. 7 bin 508 adadan oluşan ülke, hem dünyanın en büyük takımada devleti hem de dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesidir.

Tropikal iklimin hakim olduğu Endonezya’nın en bilinen turistik destinasyonları şöle; Java, Bali, Yogjakarta, Cakarta, Sumatra ve Nusa Tenggra. Yüzyıllara meydan okuyan tapınakları, pirinç tarlaları, yağmut ormanları ve volkanik gölleriyle her köşesinde sizi şaşırtacak harikalar barındıran Endonezya’yı daha yakından tanımak için Endonezya’da gezilecek en güzel yerler listemiz başlıyor.

Bali

Dünyada balayı tatili için en çok tercih edilen destinasyonların başında gelen Bali, Endonezya’da muhteşem doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Yemyeşil pirinç tarlaları, sarp kayalıkları ve gölleri üzerinde yükselen tarihi tapınaklarıyla bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Sosyal medya platformlarında görmeye alıştığınız tropikal ağaçlar arasında süzülen dev salıncaklar ve odanızdan dışarı adım attığınızda ormanla bütünleşen havuzlar Bali’nin en ikonik tablolarıdır.

Mercan kayalıklarıyla çevrelenmiş Bali Adası’nda uygun plajlarda sörf yapma fırsatı da bulabilirsiniz. Adanın güneyindeki plajları beyaz kumlarla kaplıyken, kuzey kıyıları siyah kumlarla kaplıdır. Bali’nin en az yağmur yağdığı dönemler olan Nisan ve Eylül ayları arası Bali seyahati için en ideal tarihlerdir. Tatilinizi bu tarihlere göre planlarsanız daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yogjakarta

Endonezya’nın Bali’nin ardından en çok turist çeken cazibe merkezi Yogjakarta, masalsı manzaralarıyla farklı bir kültürün içerisinde olduğunuzu tamamen hissettiriyor. Java bölgesinde yer alan Yogjakarta, yüzyıllardır geleneklerin yaşatıldığı krallıklara ev sahipliği yaptığı için tarihi tapınaklarıyla da Endonezya’nın önde gelen şehirlerindendir.

Dünyanın enlerine sahip ülkesi olarak çok çeşitli alanlarda lider olan Endonezya, dünyanın en büyük Budist tapınaklarından birine de ev sahipliği yapmaktadır. Borobudur Tapınağı, dünyanın tek parça halinde ve en büyük Budist tapınağı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de adını yazmıştır.

Borobodur Tapınağı

Yapımı 75 yıl süren dünyanın tek parça halindeki en büyük Budist tapınağı olan Borobudur, 504 buda heykeline, 2 bin 760 rölyefe ve 72 tane stupa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Tapınağın yapıldığı tarih kesin olarak bilinmemekle beraber MS 750 yılları civarında inşa edildiği düşünülmektedir. Tapınağın yapımında he biri 40 kilo ağırlığında 2 milyon blok taş kullanılmıştır.

Borobudur Tapınağı, uzun yıllar kaderine terk edilmesinin ardından volkanik patlama sonucu küller altında kalmıştır. 1814 yılında Sir Stamford Raffles tarafından yeniden keşfedilen tapınak restore edilerek küllerinden doğmuştur.

Raja Ampat

Java bölgesinin bin 500’den fazla takımadadan oluşan adası Raja Ampat, su altı dünyasının en zengin adreslerinden biri olarak biliniyor. Dünyanın önde gelen dalış destinasyonlarından biri olan Raja Ampat, Endonezya’nın doğal güzelliklerine farklı bir açıdan şahit olmanızı sağlıyor. Yerleşik yaşamın çok olmadığı bölge, mitolojiye dayanan tarihi ile de turistlerin ilgisini çekiyor.

İstiklal Camii

Müslüman nüfusunun en fazla olduğu ülkelerden biri olan Endonezya’nın simgesel yapılarından biri olan İstiklal Camii, başkent Jakarta’da bulunuyor. Ahmet Sukarno döneminde 1978 yılında açılmış ve Güney Asya’nın en büyük camisidir. Cami, İslam’ın 5 şartını temsil etmesi için 5 katlı bir mimariye sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir