Eğribucak kayalıkları beyaza büründü

Sivas kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve görünümüyle “Dünyadaki Mars” olarak nitelendirilen Eğribucak kayalıkları beyaz örtüyle kaplandı

Özellikle yaz aylarında kızıllaşan görüntüsüyle Mars’ı anımsatan kayalıklar, yağan karla kartpostallık manzaralar sunmaya başladı.

 Bölgeye gelen seyahat tutkunları büyüleyici manzara karşısında fotoğraf çektiler

“Kışın burası ayrı güzel oluyor”

Yürüyüş için Eğribucak kayalıklarına gelen Faruk Polat, “Buranın oluşumu çok eskiye gidiyor. Üniversite ve valiliğimiz buraya çok değer veriyor, buraya güzel projeler yapacaklar. Önümüzdeki bahar başlayacağını söylüyorlar. Burası çokça yerli turist çekiyor. Yaz aylarında gelenler oldukça fazla oluyor. Burayı Mars diye adlandırıyoruz, isim olarak burası ‘Sivadokya’ olarak geçiyor. Burada öğrenciler, vatandaşlar yürüyüşler yapıyor. Buraya gelen birçok önemli kişi oluyor, onları köyümüzde de ağırlıyoruz. Kışın burası ayrı güzel oluyor, yaz aylarında da güzel oluyor. Kışın daha farklı bir görsellik veriyor. Doğa yürüyüşçüleri geliyor, fotoğraf çekinenler oluyor. Şu an kar az ama güzel bir görüntüsü var. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Eğribucak kayalıklarından manzaralar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir