Türkmenistan’da At Bayramı coşkuyla kutlandı

Ahal Teke atlarıyla ünlü Türkmenistan’da At Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. “Cennet Atları” olarak da anılan Ahal Teke atları bayramı dolayısıyla fuar, toplantı, konferans ve eğlenceler düzenlendi.

Ahal Teke atlarının ana vatanı Türkmenistan`da, At Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl nisan ayının son haftasında kutlanan bayram kapsamında, başta başkent Aşkabat olmak üzere, ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

“Cennet Atları” olarak da anılan, Türkmen halkının bağımsızlık ruhunun timsali Ahal Teke atları bayramı dolayısıyla hafta başından bu yana fuar, toplantı, konferans ve eğlenceler düzenlendi.

Bayram kutlamaları kapsamında, Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un katılımıyla Türkmenistan Askeri ve Kolluk Kuvvetlerinin Binicilik Kompleksi törenle açıldı.

Açılış törenine Bakanlar Kurulu başkan yardımcıları, bakanlar, askeri ve kolluk kuvvet başkanları, ülkedeki diplomatik misyon temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Milli kültür-sanat etkinlikleri ve geleneksel folklor gösterilerinin yapıldığı açılış töreninde heykeltıraşlar, halı dokumacıları ve sanatçılar ödüllendirildi.

“Türkmenistan’ın en güzel atı” yarışmasında birinci gelen “Goşasakar” isimli atın seyisine araba hediye edildi.

Türkmen kültüründe Ahal Teke ırkı, “büyük milli miras hazinesi” kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir