Edirne’den hediyelik eşya ne alınır?

Tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Edirne gezilecek en güzel şehirlerimizden biri. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan kentte alınacak hediyelik eşyalar da bir hayli fazla. Şehrin kültürel özelliklerini çok iyi yansıtan ürünler turistlerin ilgisini çekiyor. Çünkü Edirne’den alınacak hediyelik eşyaların satıldığı çarşı da tarihi değere sahip bir yapı. Siz de Edirne gezinizi tamamlarken tarihi çarşıdan ya da ara sokaklardan şehrin kültürel ürünlerini sevdiklerinize hediye olarak alabilir veya bu kültürel ürünleri evinizde dekor olarak kullanmak üzere alabilirsiniz.

Meriç Köprüsü Edirne

Selimiye Camii arastası günümüzde çarşı olarak hizmet veriyor. Edirne gezisinde turistlerin mutlaka uğradığı bu yerde kültürel birçok detay bulunuyor.

Tarihi arasta 256 metre uzunluğuna sahip ve inşa edilirken buradaki dükkanların kiralarını caminin ihtiyaçları için harcamayı düşünmüşler. 124 tane dükkanını yer aldığı çarşı 73 kemerin üzerine inşa edilmiş. Aradan yüzyıllar geçmiş ancak Selimiye arastası günümüzde sağlamlığını korumaya, ayakta durmaya devam ediyor.

Edirne merkez

Lokum, kurabiye, bileklik, magnet, boncuk, sabun gibi hediyelik ürünlerin satıldığı çarşıda turistler uzun saatler alışveriş yapıyor. Aynı zamanda ürünler arasında Edirne’deki sayısız tarihi yapının ahşap minyatürlerini de bulabilirsiniz.

Gezilecek yerlerini keşfettiğiniz kadim şehir Edirne’nin hediyelik eşyalarını da sevdikleriniz için alarak onlara güzel hatıralar bırakabilirsiniz. Tarihi çarşı içerisinde tercih edebileceğiniz birbirinden güzel ürünler bulunduğu gibi ara sokaklardaki dükkanlarda da birçok hediyelik eşya alternatifi bulunuyor.

Özellikle ‘kavala kurabiyesi’ alınabilecek en güzel hediyelik ürünlerden biri. Lezzetli kavala kurabiyeleri ağızda dağılan tazeliği ile en çok tercih edilen kültürel lezzetlerden biri.

Aynı zamanda Edirne’de hediyelik eşya olarak tercih edilen bir diğer ürün de sabunlar. Birbirinden farklı içeriklere sahip olan sabunlar cilt, saç için kullanıldığı gibi evde dekor olarak da tercih ediliyor. Muhteşem limon, portakal kokuları olan sabunlar el emeği üretiliyor. Doğal içerikli olması sebebiyle en çok tercih edilen kültürel ürünlerin başında geliyor.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir