Edirne’deki selatin camiler ramazana hazır

Osmanlı padişahları tarafından inşa edilmiş Edirne’deki tarihi camiler, Ramazan ayına özel titiz bir hazırlık sürecinden geçiyor. Mimar Sinan’ın ustalığını yansıtan Selimiye Camisi ve diğer camiler, görevlilerin özenli temizlik çalışmalarıyla Ramazan’a hazırlandı.

Detaylı temizliklerde halılar özenle süpürülüp, gül suyu ile kokulandı; minber ve mihraplar ise aynı özenle temizlenerek ibadet alanlarına ferahlık katıldı. Ses ve ışık sistemleri özel bakım sürecinden geçirilerek, ibadetlerin daha verimli ve huzur dolu geçmesi hedefleniyor.

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptığı açıklamada, Osmanlı mirası camilerin yanı sıra kent genelindeki tüm camilerin detaylı temizlikten geçirildiğini belirtti.

Başoğlu, camilerin temizlik ve hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayarak, Ramazan’ın camilerde en iyi şekilde icra edilmesi için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Selimiye Camisi, Eski Cami ve Üç Şerefeli Camisi gibi önemli camilerin özel bir şekilde Ramazan'a hazırlandığını ifade eden Başoğlu, gül suyunun özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Gül aynı zamanda Peygamber Efendimiz'i tasvir ediyor, onunla özdeşleşiyor. O yüzden gül kokusunu bütün camilerimizde kullanıyoruz." dedi. Başoğlu, İslam alemine hayırlı bir Ramazan dileyerek, Edirne'nin bu mübarek ayda yine binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağını sözlerine ekledi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir