Edirne’de ‘tiny house’ ve kaçak yapılara izin yok!

Tarım arazilerini korumak için giderek artan hukuka aykırı “tiny house” uygulamaları ve kaçak yapılara Edirne’de izin verilmeyeceği açıklandı. Türkiye’de, koronavirüs salgınının ardından, izole alanlarda yaşamak isteyenlerin tercih ettiği küçük ev anlamına gelen “tiny house”lar giderek yaygınlaştı.

Ancak tarım arazilerinin üzerine gelişi güzel kurularak üretimi olumsuz etkileyen bu oluşum tepki çekmeye başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin kıymetli tarım arazilerini korumak maksadıyla “tiny house” ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini söyledi.

Keşan ve Enez bölgesinde incelemede bulunan Sezer, açıklamalarda bulundu. Sezer, bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderdiklerini, tiny house ya da kaçak yapılara müsaade edilmeyeceğini kesin bir dille anlattıklarını söyledi.

Açıklamayı yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, tarım arazisine yapılan küçük evlerin bazılarının önüne havuz yapılarak amacı dışında kullanıldığını belirtti.
Tiny house yapılarının giderek arttığını ve amacı dışında kullanılmaya başlandığını ifade eden Sezer, şunları kaydetti: Her geldiğimde burada mantar gibi türüyorlar. Bu tiny house adı altında 'römork' diyor adam 'plakası var' diyor ama bakıyorsun aracı koyuyor oraya, altyapısını yapıyor önüne bir de havuz yapıyor. Bu hafta 40 tane kaldırdık. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü hukuki değil yaptıkları. Burada tarım arazilerimiz çok değerli, burası turizm bölgesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir