Edirne’de “tiny house”lar kaldırılıyor

Geçtiğimiz günlerde başlatılan, tarım arazilerine izinsiz yapılan “tiny house”ların (küçük ev) kaldırılmasına yönelik çalışmalar Edirne’nin Keşan ilçesinde devam ediyor.

Danişment köyünde 19 dönüm tarım arazisi üzerine kurulu, içerisinde 30 “tiny house” bulunan tarlaya İl Özel İdaresi ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gitti.

Araziye giden yolu araçlarıyla kapatan “tiny house” sahipleri, alandan ayrılmayacaklarını, araçlarını da çekmeyeceklerini ifade etti. Bunun üzerine ekipler, başka bir alandan iş makineleri yardımıyla açtıkları yolla araziye girdi.

Alandaki “tiny house“ların mobil olmadıkları, elektrik, su ve tuvalet bağlantılarının yapılarak “yapı” haline getirildiği tespit edildi.

Vinç yardımıyla yerinden alınarak tırlara yüklenen “tiny house”lar, sahiplerinin teslim alması için Koruklu köyünde belirlenen alana götürüldü.

Bölgedeki izinsiz yapıları kaldırma çalışmalarının süreceği belirtildi.

Edirne İdare Mahkemesi, “tiny house”ların inşa edilen ilavelerle konut niteliği kazandığına karar vererek yürütmenin durdurulması istemini reddetmişti.

Geçen hafta bu yapılardan bir kısmı sahipleri bir kısmı da İl Özel İdaresince kaldırılmış, yapıları kaldırma taahhütü veren tiny house sahiplerine süre tanınırken il merkezi ve ilçelerdeki çiftçi kuruluşları da Valiliğin kararını desteklediklerini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir