Dünyanın dört bir yanından yeni yıl hazırlıkları

Yeni yıla sayılı günler kala, dünyanın çeşitli ülkelerinde renkli görüntüler oluştu. Yılbaşı hazırlıklarını tamamlayan ülkeler; caddelerini, sokaklarını, binalarını ve evlerini ışıklarla renklerdi.

Çam ağaçları da şehirlerin meydanlarında yerini aldı. Yılbaşında sevdiklerine hediye almak için sokaklara çıkan vatandaşlar, market ve pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Tüm dünyayı yeni yıl heyecanı sardı.

Gelin hep beraber ülkelerin yılbaşı hazırlıklarına bakalım.

AMSTERDAM

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, düzenlenen kış etkinlikleriyle yeni yıl hazırlıklarını tamamladı.

Hazırlıklar kapsamında buz pistleri, yiyecek ve içecek ile hediyelik eşya stantları kurulurken, sokaklar ve caddeler çam ağaçları, süslemeleri ve ışıklarıyla donatıldı.

TAHRAN

İran’ın başkenti Tahran’daki Mirzay-i Şirazi bölgesinde yeni yıl heyecanı hissedilmeye başlandı. Noel baba oyuncakları ve çam ağaçları ülkedeki en büyük dizni azınlık olan Ermeni nüfusunun yoğun yaşadığı mahallelerde vitrinleri süslüyor.

İTALYA

İtalya’nın Lombardiya bölgesinde yer alan Como kentinde yeni yıl hazırlıkları kapsamında sokaklar ışık ve çeşitli figürlerle süslendi.  

KAMERUN

Yeni yılı hazırlıkları kapsamında Kamerun’un başkenti Yaounde’deki market ve pazarlarda hareketlilik yaşandı.

KERKÜK

Yeni yılın yaklaşması nedeniyle Irak’ın Kerkük kent merkezindeki meydanlar, alışveriş merkezleri, market ve sokaklar ışıklı süslerle donatıldı. Süsler akşam saatlerinde güzel görüntüler oluşturdu.

MISIR

Yeni yıla sayılı günler kala Mısır’ın başkenti Kahire’de hazırlıklar sürüyor. Başkentin Şubra semtindeki çarşıya gelen Mısırlılar, yeni yıl için alışveriş yaptı.

SRİ LANKA

Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da, yeni yıl öncesi sokaklar ışıklandırıldı. Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği’nin karşısında bulunan Galle Face Green’de sergilenen ışıklandırmalar renkli görüntüler oluşturdu.

MADRİD

İspanya’nın başkenti Madrid’de yeni yıl öncesi sokaklar ışıklandırıldı. Almudena Katedrali önündeki Plaza de la Armeria da sergilenen ışıklı dev balonlar vatandaşların ilgisini çekti.

GÜNEY AFRİKA

Yeni yılın yaklaşması nedeniyle Güney Afrika’nın Johannesburg kentindeki Melrose Arch bölgesindeki cadde ve sokaklar ışıklı süslerle donatıldı. Güney Afrikalılar, burada fotoğraf çektirdi.

NEPAL

Nepal’de yeni yıl hazırlıkları devam ediyor. Başkent Katmandu’da pastane ve hediyelik eşya dükkanı yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi olan yılbaşı ağaçları, süsler, yılbaşı kurabiyeleri satılıyor.

MUMBAİ

Hindistan’ın Mumbai kentinde yaşayan vatandaşlar yeni yıl hazırlıkları kapsamında dekoratif eşya alışverişi yapıyor.

FİLİPİNLER

Filipinler’in başkenti Manila’da yaşayan vatandaşlar yılbaşı hazırlıkları kapsamında mağazalardan dekoratif eşya ve hediye alışverişi yaparak keyifli vakit geçiriyor.

RUSYA

Rusya’nın başkenti Moskova’da onlarca Noel baba, Morozovskaya Çocuk hastanesinin çatılarından iplerle inerek hastanede tedavileri devem eden çocukları sevindirdi.

Moskova İtfaiye arama ve kurtarma ekipleri, geleneksel hale getirdiği sosyal etkinlikte, Noel baba elbiseleri ile çatıdan indi, pencere önünde bekleyen çocuklar onlarca Noel babayla neşelendi.

ŞİLİ

Güney Amerika ülkesi Şili’de sıcak hava dalgasının etkili olması nedeniyle yayılan orman yangınları, Valparaiso bölgesindeki Vina del Mar kentinde 400 eve sıçramış ve yangınlar sonucu 2 kişi hayatını kaybetmişti. Yangının ardından bir araya gelen Noel Baba kostümlü gönüllüler, acil durum ilan edilen bölgedeki yangın mağduru çocukları ziyaret ederek onlara hediye paketleri dağıttı.

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yer alan Ala-Too Meydanı yeni yıl hazırlıkları kapsamında ışık ve dekorasyon eşyalarıyla süslendi. Meydana gelen vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir