Schengen başvurularına red oranı artıyor

2015 yılında Avrupa ülkelerinin konsolosluklarına Schengen başvurusu yapan her 100 Türk’ten 4’ü ret alırken 2021 sonu verilerine göre bu rakam her 100 Türk’ten 20’ye çıkmış durumda. İşte yıllara göre Schengen başvurularına verilen red oranları…

Her 5 başvurudan 1’i artık Schengen ülkeleri tarafından reddediliyor
Dünya Gazetesinden Barış Erkaya’nın haberine göre 2015’te yüzde 95.71 olan vize başvurusu kabul oranı yüzde 80.98’e inmiş durumda. Üstelik 2015’ten beri bu oranda yukarı yönde hiçbir kımıldama yok. Her yıl bir öncekinden daha düşük bir kabul gerçekleşmiş. 2015’te en yüksek Schengen başvurusu yapan 50 ülkenin vize başvurusu kabul oranlarına ilerleyen yıllar itibariyle baktığımızda aradan geçen 7 yılda her yıl vize ret oranı büyüyen ülke sayısı sadece 7. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Şu ana kadarki 2022 istatistikleri ise henüz açıklanmış değil. Bunu da gelecek yıl göreceğiz. 2015-2021 arası istatistikleri ise tablodan görmek mümkün.

Schengen başvurusu yapan her 100 Türk’ten 4’ü ret alıyor

En çok Schengen başvurusu yapan 10 ülke

BİRDEN FAZLA VİZE REDDİ ALANLAR NE YAPMALI?

Avrupa ülkelerinin reddedilen vize başvurularıyla ilgili bilindiği gibi pek sebep gösterme huyu bulunmuyor. Bu nedenle “Neden reddedildim” sorusunun yanıtını resmi yoldan almak pek mümkün değil.

  • Eğer vize başvurusunun reddedilmesinin mantıklı bir gerekçesi yoksa ilk ret aldığı konsolosluğa itiraz dilekçesi verin.
  • İki ret yanıtından sonra kolay vize alındığını düşündüğünüz diğer AB ülkelerine başvuru yapmayın.
  • İki ret yanıtından sonra ilk ret aldığınız ülkeye başvuru yapın.
  • İlk ret yanıtı aldığınız ülkeye yeni başvurunuzda ikinci veya varsa üçüncü ret aldığınız.
  • Başvurularınızı açıkça neden redde rağmen tekrar başvuru yaptığınızın gerekçesiyle yazın.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir