Dünyanın ikinci büyük krateri! Mükemmeliyet ödüllü göl zirveden görüntülendi

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası, yaklaşık 2 bin 700 rakım yükseklikteki zirveden görüntülendi.

Doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan Nemrut Krater Gölü, Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesinde ‘Mükemmeliyet Ödülü’ almıştı.

Her mevsim farklı güzelliklere bürünen Nemrut Kalderası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Bitlis’in en önemli turizm destinasyonlarının başında gelen Nemrut Krateri, büyüleyici doğal görüntüsüyle bölgeye gelen ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Doğa fotoğrafçılarının da özel ilgisini çeken krater gölü, 2 bin 700 rakım yükseklikteki zirveden görüntülendi. Kendine hayran bırakan doğal güzelliği fotoğraflamak isteyen doğa fotoğrafçıları, 2 bin 700 rakım yükseklikteki zirveye tırmanarak Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası’nın doğal güzelliğini fotoğrafladı.

Bir tarafında yaz, diğer tarafında kış mevsiminin halen devam ettiği Nemrut, zirve görüntüsüyle kendine hayran bıraktı. Yaklaşık iki saatlik karlı zirve yürüyüşü sonrası Nemrut’un 2 bin 700 rakım yükseklikteki zirvesine ulaşmayı başaran doğa fotoğrafçıları bol bol Nemrut’u fotoğrafladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir