Dünyanın 2. büyük kanyon vadisi göz kamaştırıyor

Dünyanın 2. büyük kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi, içerisinden akan Melendiz Çayı ile tabiat harikası görüntüler oluşturuyor

Melendiz Çayı, Hasan Dağı’nın volkanik patlamasıyla dağın eteklerinden doğan tabiat harikası bir çay olarak Ihlara Vadisi’nde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini topluyor.

Bu görselin Alt özniteliği boş. Dosya adı: batch_AW193350_07.jpg

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan, 14 kilometre uzunluğundaki 382 basamaklı merdivenle inilen Ihlara Vadisi yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görürken, doğal güzelliğinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı yüzlerce bitki ve canlı türüyle de dikkat çekiyor.

105 kilise ve yaklaşık 10 bin adet mağara bulunuyor

İçerisinden geçen Melendiz Çayı ile kartpostallık manzaralar sunan Ihlara Vadisi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu yıl da tabiatın tüm güzelliklerini bir arada sergilemeye devam ediyor.

Ihlara Vadisi’ni gezmeye gelen ziyaretçilerden Necla Şeşen, “Ihlara Vadisi’ni çok güzel gördük. Turumuza buradan başladık ve aşağıya doğru ineceğiz. Görüntüler, her taraf etkileyici. Hislerimiz çok değişik, eskiler neler yaşamış, neler görmüş. Herkese tavsiye ediyorum gelip görsünler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir