Dünyada eşi yok! Türkiye’nin ilk dalış köyü açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın liderliğinde hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, dünya şampiyonu rekortmen sporcuların övgüsünü kazandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç ilçesindeki Güvercin ve Martı koyları ile Karaağaç, Pelitköy İçmeler ve Mavi Bayraklı Pelitköy Bağlarburnu Sahili’ni kapsayan alanda Dalış Köyü’nü oluşturarak, Su Altı Heykel Galerisi gibi önemli değerleri içine aldı. Açılış programı, Savaş Karakaş’ın “Sudaki İzler” belgeseli, Bülent Çalımlı’nın “Ayvalık Gömeç Sualtı Dünyası” video gösterimi, Ufuk Koçak’ın motivasyon sunumu ve Şahika Ercümen’in “Tek Nefes ile 100 Metre” video gösterimi ile renklendi.

Dalış köyü, dünya çapında eşi benzeri olmayan bir tesis olarak öne çıkıyor. Savaş Karakaş, herkesin bu benzersiz tesisi ziyaret etmesini ve dalış yapmasını önerirken, Bülent Çalımlı, Türkiye’de benzeri olmayan bir proje olduğunu vurguladı. Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, köyün genç dalgıçlara daha iyi imkanlar sunacağını ve herkes için değerli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, projenin başarıyla sonuçlandığını ve gelecekte nelerin ortaya çıkacağını göstermekten mutluluk duyduğunu ifade ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gömeç’in doğal güzelliklerini dalış severlerle buluşturan güzel bir mekan haline geldiğini söyledi. Ayrıca, Dalış Köyü’nün engelliler için de uygun bir tesis olduğunu ve birçok eğitim alanında hizmet vereceğini belirtti.

Açılış dalışını gerçekleştiren sporcuların yanı sıra, Dalış Köyü kapsamında Su Altı Akademisi de oluşturuldu. Burada sportif dalışlar, kurumsal dalışlar, bilimsel dalışlar, engelli dalışları, teknik dalışlar ve arama kurtarma eğitimleri verilecek.

Ayrıca, çeşitli atölye ve aktivitelerle dolu bir program sunulacak. Türkiye’nin ilk dalış köyü merkezi olan tesis, engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği bir planlamaya sahip. Doğal malzemelerle inşa edilen eğitim birimi, 400 metrelik halk plajı, engelliler için iskele, çadır kamp alanı, dinlenme ve sosyal donatı alanları ile zengin bir deneyim sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir