Dülük Antik Kenti mühür baskı buluntularıyla öne çıkıyor

Gaziantep’te yer alan Dülük Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Almanya Münster Üniversitesi işbirliğinde yürütülen kazı çalışmaları sürüyor.

Gaziantep’teki Dülük Antik Kenti’nde, son 3 yıldaki kazı çalışmalarında bulunan mühür baskısı 5 bine ulaştı.

Bölgenin Helenistik Dönem’de kurulan bir kent olduğunu ifade eden Kazı Başkanı Münster Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael Blömer, “Bu sezonun çalışmalarını kent merkezinde yer alan oldukça büyük olan bir tapınakta yürüttük. Burasının ayrıntılı şekilde bilgilerine ulaşmaya çalıştık. Kazı sezonunun son bölümünde ise arşiv binasında çalışmaları yürüttük ve buradaki bilgiyi genişletmeye, daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Tapınak 2. yüzyıla tarihlenmekte ve o dönem bu bölgede imparatorlar tanrılarla aynı tutuluyordu ve burası da bir imparatora adanmış olan bir tapınak olsa gerek. Yaklaşık 70’e 40 metre ölçülerinde yani bölgenin yine en büyük tapınaklarından biri olması gerekiyor. Ne yazık ki antik dönemde tahribatı gerçekleşmiş, yine de günümüzde mimarlarla çalışıp rekonstrüksiyonunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Elimizdeki verilere dayanarak nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Gaziantep tarihini daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyoruz”

Bölgenin turizme açılmasını ümit ettiklerini belirten Blömer, “Buradaki çalışmaları sürdürmeyi ümit ediyoruz ve bu çalışmalar sonucunda sadece Dülük’ün değil, Gaziantep tarihini de daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir