Dört ülkeyi birbirine bağlıyor: Kazungula Köprüsü

Kazungula Köprüsü, Botsvana, Namibya, Zambiya ve Zimbabve sınırlarının yakınlaştığı bölgede yer alıyor ve Botsvana ile Zambiya’yı birbirine bağlıyor.

Köprü, Zambezi Nehri üzerinde 2021 yılında hizmete girdi. Kazungula Köprüsü denize kıyısı olmayan Botsvana, Zambiya ve Zimbabve’nin, Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki Durban Limanı’na açılan kapısı olma özelliği taşıyor.

Botsvana’daki Etosha Ulusal Parkı, Zimbabve’deki Zambezi Ulusal Parkı ve Zambiya ile Zimbabve sınırındaki Viktorya Şelalesi’ne yakın bir konumda yer alıyor.

Kazungula Köprüsü, çeşitli doğal güzellikleri barındıran ve farklı ülkelerde olan bölgeleri ziyaret etmek isteyen turistlere ulaşım açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Ayrıca bölgenin dünyaya açılan kapısı olma özelliği taşıyan Kasane, Livingstone ve Viktorya Şelalesi havalimanları da Kazungula çevresinde bulunuyor.

Yapımına 2014 yılında başlanan ve 2021 yılında hizmete açılan Kazungula Köprüsü, 923 metre uzunluğa ve 18,5 metre genişliğe sahip. Köprünün üzerinde, çift şerit kara yolu ve tek şerit demir yolunun yanı sıra bir de yaya yolu bulunuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir