Türkiye Tren Rotaları

Doğu Ekspresi’ne alternatif 7 tren hattı

Son yıllarda Doğu Ekspresi’nin popüler hale gelmesi tren yolculuğuna olan ilgiyi de beraberinde getirdi. Bu hatta öyle bir talep oldu ki bilet bulmak imkansız hale geldi. Bunun üzerine TCDD, Turistik Doğu Ekspresi adında yeni bir treni devreye soktu. Fakat Türkiye’de Doğu Ekspresi dışında onlarca tren güzergahı da var. Bu tren rotalarını tercih edenler muhteşem manzaralara şahitlik ediyor ve yepyeni yerler keşfetme imkanına sahip oluyorlar. Türkiye’deki tren hatları birbiriyle yarışacak düzeyde.

Siz de Doğu Ekspresi’ne bilet bulamayanlardansanız, gelin beraber ülkemizdeki diğer demir yolu rotalarını incelelim…

İZMİR MAVİ TRENİ

Ankara-İzmir arasında düzenli olarak her gün sefer yapan İzmir Mavi Treni Ankara-Eskişehir-Kütahya-Balıkesir-Manisa-İzmir (Basmane) güzergahından geçerek hedefine varıyor. İzmir Mavi Treni pulman, yataklı ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Ankara-İzmir arasındaki bu keyifli yolculuk 13 saat 40 dakika sürmektedir.

TCDD İzmir Mavi Treni
Ankara-İzmir arasında sefer düzenleyen İzmir Mavi Treni

KONYA MAVİ TRENİ

Konya Mavi Treni her gün Basmane-Konya-Basmane arasında seyahat etme imkanı sunuyor. Konya Mavi Treni Konya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir(Basmane) şehirlerinden geçiyor. Bu seferi ortalama 12 saat 30 dakikada tamamlayan Konya Mavi Treninde yataklı, yemekli ve pulman vagonları tercih edebilirsiniz.

Konya Mavi Treni
Basmane-Konya-Basmane arasında seferlerine devam eden Konya Mavi Treni.

EGE EKSPRESİ

Ege Ekspresi Basmane-Eskişehir-Basmane arasında her gün sefer yapmakta. Bu tren yalnızca pulman vagonlardan oluşuyor. Ege Ekspresi güzergâhı ise şu şekilde işliyor; Basmane’den Manisa’ya, Manisa’dan Akhisar’a, Akhisar’dan Soma’ya, Soma’dan Balıkesir, Kütahya ve Eskişehir’e ulaşmakta. Tren Basmane-Eskişehir arasındaki parkurunu yaklaşık 11 buçuk saatte tamamlıyor.

TCDD Ege Ekspresi
Ege Ekspresi, Basmane-Eskişehir-Basmane güzergahları arasında seferler düzenliyor.

VAN GÖLÜ EKSPRESİ

Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi’nden sonra en güzel manzaralara şahitlik edebileceğiniz demir yolu hattı. Ankara-Tatvan-Ankara arasında haftada 2 gün işleyen Van Gölü Ekspresi Ankara’dan salı ve pazar günleri, Tatvan’dan ise salı ve perşembe günleri hareket etmekte. Van Gölü Ekspresi tam 300 kişi taşıma kapasitesine sahip, 4 pulman, 1 yemekli, 1 kuşetli ve 1 yataklı olmak üzere 7 vagondan oluşuyor. 1 pulman vagonda 60, 1 kuşetli vagonda 40 yolcu seyahat edebiliyor. Kuşetli vagonlarda 10 kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmekte. Tren, Ankara-Tatvan arasındaki heyecan verici seferini yaklaşık 24 saatte tamamlıyor.

TCDD Van Gölü Ekspresi
Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi’nden sonra Türkiye’nin en popüler tren hattı.

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ

Ankara’dan; pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri hareket eden tren, Kurtalan’dan ise pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi, pazar günleri hizmet veriyor.

Güney Kurtalan Ekspresi’nde çarşaf, pike ve yastık TCDD tarafından veriliyor. Kompartımandaki koltukları dilediğinizde yatak haline getirebilirsiniz. Eşsiz manzaralar görebileceğiniz bu yolculuk 23 saat 47 dakika sürüyor.

Güney Kurtalan Ekspresi
Güney Kurtalan Ekspresi

FIRAT EKSPRESİ

Fırat Ekspresi Elazığ-Adana-Elazığ arasında her gün seferlerini gerçekleştiriyor. Tamamen pulman vagonlardan oluşan tren Elazığ-Adana arası parkurunu yaklaşık 10 saatte tamamlıyor.

Elazığ-Adana-Elazığ
Elazığ-Adana arasında seferlerini düzenleyen Fırat Ekspresi, bölgede yaşayanların sıkça tercih ettiği bir hat.

GÖLLER EKSPRESİ

Göller Ekspresi, Isparta (Burdur) – İzmir (Basmane) hattında her gün karşılıklı olarak seferlerini düzenliyor. Toplamda 262 yolcu kapasiteli 4 vagonlu konforlu setlerden oluşuyor. Basmane’den saat 23:00’da, Isparta’dan 22:30’da hareket edecek trenin ortalama 8 saat 30 dakika hedefine varıyor. Göller Ekspresi’ni kullanacak olan Burdur yolcuları için Gümüşgün durağı ile Burdur arasında otobüslerle aktarma yapılıyor.

Göller Ekspresi
Muhteşem rotasıyla Göller Ekspresi
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir