Doğaseverlerin rotası: Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı

Sinop’un Erfelek ilçesinde bulunan Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, doğaseverlerin rotası oldu. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen park, içindeki takım şelalesiyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Tatlıca Şelaleleri irili ufaklı 28 şelaleden oluşuyor. Aynı vadi içerisinde sıralanmış şelaleler, yemyeşil ormanın içinde eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı’nda birbirinden çeşit bitki ve hayvan türü yaşam sürüyor. İçinde bulunan hayvan türüne örnek verecek olursak eğer, alabalık, kestane kargası, baykuş, ördek, sincap, tavşan, sansar, gelincik ve karaca gibi yaban hayvanlarını da barındırıyor.  

Tabiat parkının içerisinde yapabileceğiniz birçok etkinlik bulunuyor. Ziyaret ettiğinizde; yemyeşil orman bitkisine sahip alanda yürüyüşe çıkabilir, kuş gözlemciliği yapabilir, böcek ve hayvanları inceleyebilir ve sevdiklerinizle doğa içinde piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda içinde bulunan botanik bahçesini de gezebilirsiniz.

720 dekarlık alanı kapsayan tabiat parkında, doğa yürüyüşünü gerçekleştirebileceğiniz bir kilometrelik iki farklı yürüyüş parkuru bulunuyor. Ayrıca park, tırmanış içinde elverişli bir araziye de sahip.

Sinop’un en önemli turizm merkezi olan Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı, her mevsim binlerce ziyaretçisi olan tabiat parkları arasında yer alıyor.

Tarihi geçmişi yaklaşık 100 yıl olan iki su değirmeni de tabiat parkında yer alıyor. Bu yel değirmeninde ziyaretçiler hem dinleniyor hem de parkın bu güzel eşsiz manzarasının keyfini çıkarıyor.  

Tabiat parkının içinde insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için tesislerde düşünülmüş. Çocuklar oyun oynayabileceği oyun parkları, mescit, kafe ve restoran da tabiat parkının içinde konumlandırılmış.

Doğaseverlerin görünce hayran olduğu Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı’nı ziyaret ettiğinizde, hem huzuru bulacaksınız hem de bu doğal güzelliğinin karşısında büyüleneceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir