Doğançay Şelalesi her mevsim ayrı güzellikler sunuyor

Sakarya’nın saklı cenneti Doğançay Şelalesi, her mevsim hayran bırakıyor. Bu güzelliği görmek isteyen vatandaşlar kilometrelerce yol yürüyor.

Yol çalışması nedeniyle trafiğe kapatılan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.

Sakarya her sene yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlıyor. Sakarya’nın Geyve ilçesindeki Doğançay Şelalesi de gezilecek en güzel yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Şehir merkezine yaklaşık 32 kilometre ve Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan D-650 karayoluna ise 10 kilometre uzaklıkta bulunan Doğançay Şelalesi her mevsim güzelliğiyle büyülemeye devam ediyor.

Kayalıkların arasında oluşan şelale, doğal yapısı ve yeşilin tüm tonlarıyla adeta kendine hayran bırakıyor. Doğa yürüyüşü yapmaktan keyif alan ve manzaranın tadını çıkarmayı seven herkesin ziyaret etmek isteyeceği şelalenin suyunun serinliği ise yaz aylarında vatandaşın vazgeçilmezi oluyor.

Doğançay Şelalesi’ne ulaşabilmek için kullanılan toprak yol Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dökülen beton ile yenileniyor. Kısa süre içerisinde tamamlanması beklenen yol çalışması ile birlikte vatandaşların ‘saklı cennet’ olarak tabir edilen bölgeye daha kolay ulaşılması hedefleniyor. Kızılkaya Mahallesinden başlayan şelale, Maksudiye ve Doğançay’ı geçerek Sakarya Nehri’ne dökülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir