Sabiha Gökçen’in “Uyku Kabinlerine” Avrupa Bölge birinciliği ödülü

Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden seyahat edenlere yatak, duş ve dinlenme imkânı sağlayan “uyku kabinleri” Bangkok’ta düzenlenen FAB Awards Havalimanı Yiyecek & İçecek-Konaklama Konferansı ve Ödülleri 2023’te “En İyi Misafirperverlik Girişimi” kategorisinde Avrupa bölge birincisi seçildi.

Kepler Kulübü Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Alaettinoğlu, “Önümüzdeki senelerde dünyaya açılmak ve Türk misafirperverliğini, her ülkenin kendi adına çok stratejik noktası olan havalimanlarında bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar terminalinde sunulan “uyku kabinleri” hizmeti, havacılık sektörünün en önemli ödüllerinden birini aldı. Seyahat öncesi yolculara terminal içinden çıkmadan ve rahatsız edilmeden uyuma, çalışma ve dinlenme olanağı sağlayan yeni konsept, bu yıl 13 Eylül’de Bangkok’ta düzenlenen FAB Awards Havalimanı Yiyecek & İçecek + Konaklama Konferansı ve Ödülleri 2023’te etkinliğinde “En İyi Misafirperverlik Girişimi” kategorisinde Avrupa bölge birincisi seçildi.

“Seyahat yorgunluğunu keyifli bir molaya dönüştürüyor”

Sabiha Gökçen Havalimanı pasaport kontrol noktası sonrasında asma kat bölümünde yolculara hizmet veren Kepler Uyku Kabinleri, seyahat yorgunluğunu keyifli bir molaya dönüştürüyor. Uyku kabinleri, içerisinde yolcuların rahatça dinlenebileceği uyku üniteleri, duşlar, akıllı tuvaletler, valizlerini güvenle saklayabilecekleri dolaplar ve bir teras alanı gibi imkanlar sağlıyor. Her uyku ünitesinde kablolu televizyon kanalları ve farklı dijital platformları izleme olanağı sağlayan TV ekranı, çalışma masası, ergonomik yataklar, dünya genelindeki priz tiplerine uyumlu şarj üniteleri, dinlenmeniz için deniz dalgası sesi veren ve ses seviyesi ayarlanabilen bir hoparlör ile bir tablet bilgisayar bulunuyor.

“Dünyaya açılacağız”

Bangkok’ta alınan birinciliği değerlendiren Kepler Kulübü Kurucusu ve CEO’su Ömer Alaettinoğlu, ‘havalimanlarında kısa süreli konaklama’ denilince akla gelen ilk marka olmak için çalıştıklarını belirterek, “Bir Türk firması olarak, teknoloji ile konaklama deneyimini birleştiren, farklı ve yenilikçi bir konsepti ilk defa ülkemizde hayata geçirdik ve sivil havacılığın en prestijli ödüllerinden birini Avrupa 1.’si seçilerek Türkiye’ye ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirmiş olduk. Önümüzdeki senelerde dünyaya açılmak ve Türk misafirperverliğini, her ülkenin kendi adına çok stratejik noktası olan havalimanlarında bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu doğrultuda, bütün Kepler ekibinin çabalarının bu ödülle tescillenmiş ve yurtdışında da takdir görmüş olmasından mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Evreni anlamaya yönelik meraklı ve bilimsel yaklaşımı onurlandırmak için şirketlerinin adını ‘Kepler’ olarak belirlediklerini aktaran Alaettinoğlu, “Bu sene sonunda Malezya Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı içerisinde 2, Letonya Riga Uluslararası Havalimanı içerisinde 2 olmak üzere toplam 4 yurt dışı lokasyonunu faaliyete geçirmiş olacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir