Deprem nedeniyle kapatılan Göbeklitepe yeniden ziyarete açıldı

Şanlıurfa’daki Göbeklitepe Ören Yeri, depremlerin ardından tedbiren ziyarete kapatılmasının ardından yeniden misafirlerini ağırlamaya başladı.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, Türkiye’nin ağır bir deprem sürecinden geçtiğini ve Göbeklitepe’nin depremi hasarsız atlatmayı başardığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“3 Nisan itibarıyla Göbeklitepe’miz açıldı, hem Ramazan Bayramı hem de bundan sonraki günlere ilişkin Göbeklitepe ziyaretleri için yoğun bir istek var. Göbeklitepe’nin tekrar ziyarete açılması özellikle Şanlıurfa ve bölgede hayatın normal akışına dönmesi, yaraların sarılması açısından güzel bir gelişme oldu.”

İngiliz turist Göbeklitepe’ye davet etti

Göbeklitepe’yi gezen İngiliz turist Jems Askar da ilk kez geldiği ören yerine hayran kaldığını söyleyerek, “Bu bölgede bir çok müze ve çoğu yer kapalı. Türkiye ve Suriye’deki depremlerden sonra Göbeklitepe’nin açılması çok iyi bir haber, lütfen gelip ziyaret edin” dedi.

“Burası ayakta kaldığı için çok mutluyuz”

Türk doktor Arbel Öztürk ise Göbeklitepe’ye 3. kez geldiğini söyleyerek, “Burada ruhumun dinlendiğini hissediyorum. Çok mutluyuz ki burası ayakta kalabildi. Deprem, sel felaketi derken zor günler geçirdik ama burası bugün açıldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir