Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi açıldı

Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde, 39 memeli, 41 kuş, 24 sürüngen, 24 amfibi, 10 kelebek, 12 odunsu gövde, 25 bitki canlandırması olmak üzere toplam 175 türün bulunduğu Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana’da, Çukurova Biyoçeşitlilik Tanıtım Merkezinin Açılışına katıldı.

Bakan Yumaklı, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zengin biyoçeşitliliğinin tanıtılmasının diğer bütün faaliyetler gibi son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyada 3 bitki coğrafyasının kesiştiği bir konumda olduğunu belirten Yumaklı, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi Avrupa Kıtası'nda yaklaşık 15 bin bitki türü var. Buna karşılık ülkemizde 4 bini endemik olmak üzere 12 bin bitki türü var. Yani ülkemiz 4 bini endemik olmak üzere, 12 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Dünya üzerindeki kuşların göç yollarından en önemli iki tanesi de yine ülkemiz topraklarından geçiyor. Ülkemiz ayrıca çok sayıda kültür bitkisinin de orijin merkezi."

Anadolu’nun birçok bitki türünün ana vatanı olduğunu ifade eden Yumaklı, bunun dışında Tiftik keçisi, Kafkas arısı gibi sadece Anadolu’ya özgü değerlerin de bulunduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir