Canik Oyuncak Müzesi’ne yoğun ilgi: 35 bin ziyaretçi!

Samsun’da bulunan ve dünyanın en büyük üçüncü oyuncak müzesi olan Canik Oyuncak Müzesi’ni 1 yılda 35 bin kişi ziyaret etti

“Ücretsiz olarak gezilebilen müze 7’den 70’ e herkese hitap ediyor”

Ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkaran Canik Oyuncak Müzesi, geçmiş dönemlere ait olan oyuncaklara ev sahipliği yapıyor.

20 farklı ülkeden oyuncağın yer aldığı müzede çocukların dikkatini en çok bez bebekler ve bebek evleri çekiyor

Canik Oyuncak Müzesi Sorumlusu Ümmühan Kığılcım, “Ahşap oyuncaklardan tutalım da bez bebeklere, metal konseptli oyuncaklara, kurşun askerlere, trenlere, kuklalara kadar geniş bir oyuncak çeşitliliğimiz var. Müzemizin içerisinde en eski eser bir bez bebek. En güncel oyuncağımız ise 1982 yılına ait yine bir bebek. Müzemizde Almanya, İngiltere, Portekiz, Japonya gibi ülkelerden oyuncaklar bulunuyor. Yoğunlukla Almanya’dan eserler var. Biz biliyoruz ki Almanya ilk oyuncak fabrikasının açıldığı ülkelerden biriydi. Çeşitlilik bakımından müzemizde Alman eserleri oldukça fazla mevcut. Müzemiz her yaş kitlesine hitap ediyor. Hafta sonları açık olduğu için büyük, genç, çocuk ayırt etmeksizin her yaş kitlesinden ziyaretçiler geliyor. Şehir dışından ve yurt dışından ziyaretçilerimiz de geliyor. Müzemizi 2023 yılında 35 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerimizin arasından çocukların ilgisini daha çok kuklalar, bebekler ve özellikle bebek evleri çekiyor. Bebek evleri çok fazla detay içeriyor. İçerisinde çocukların hayal dünyasını süsleyen çok fazla detay var. Çocuklar ‘oyuncakları eve götürebilir miyiz’ diye bizden rica da bulunuyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir