Avrupa’da vizesiz seyahat imkanı sunan ülkeler

Avrupa’da keyifli bir tatil için vize ihtiyacı olmadan gidebileceğiniz rotaları sizler için yazdık. Montenegro (Karadağ), Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Kosova ve Gürcistan’da Balkanlar’da keyifli anlar biriktirmeye hazır olun.

Avrupa’da keyifli bir tatil için vize ihtiyacı olmadan gidebileceğiniz 7 muhteşem rotayı sizler için yazdık. Türkiye’den vize istemeyen Montenegro (Karadağ), Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Kosova ve Gürcistan’da Balkanlar’ın tarihi, kültürel ve doğal hazineleri eşliğinde birbirinden keyifli anlar biriktirmeye hazır olun.

Adriyatik’in gözde kıyısı

Güzel koyları, içinizi ısıtan güneşi ve etkileyici mimarisiyle Fransız Rivierası’nı andıran Adriyatik’in gözde kıyısı Montenegro diğer ismi ile Karadağ birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile kuşkusuz Avrupa’nın en sevilen rotalarından biri. Adriyatik Denizi boyunca uzanan dağları, gölleri, muazzam kıyı şeridi ve UNESCO tarafından koruma altına alınan şehirleri ile Montenegro’da gezip görecek çok yer, keşfedecek çok şey var. Pitoresk doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliğiyle masalsı bir dokuya sahip olan bu büyüleyici ülkeyi keşfederken fotoğraf makinenizin yanınızda bulunmasına dikkat edin zira göreceğiniz her bir kareyi ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.

Sakinliğiyle cezbeden Sırbistan

Balkanlar’ın parlayan yıldızı Sırbistan tarihi dokusu, sakinliği ve doğasıyla seyahat severlere derin bir nefes aldıran narin, güler yüzlü ve davetkar destinasyonlardan bir diğeri. Tarih sahnesinde önemli rollere sahip olan ülke; doğuda Romanya ve Bulgaristan, batıda Hırvatistan ve Bosna Hersek, kuzeyde ise Macaristan ile komşu. Misafirlerine kültürel anlamda zengin bir seyahat imkanı sunan ülkede gerçek dünyayı kısa süreliğine de olsa unutmaya hazır olun.

Balkanlar’ın Paris’i Belgrad

Belgrad seyahatinizi güzel kılacak en iyi 10 tavsiye - Turizm Günlüğü

7000 yıllık geçmişi ile Avrupa’nın en eski şehirlerinden, Balkanlar’ın Paris’i Belgrad kesinlikle görülmeye değer! Belgrad, İstanbul ve Atina’dan sonra Kuzeydoğu Avrupa’nın en büyük üçüncü şehri. Tuna ve Sava nehirlerinin birleşim noktasında yer alan başkent, ülkenin kültür, ekonomi, bilim ve eğitim merkezi. Yüzyıllar boyunca defalarca harap olup, tekrar ayağa kalkan şehrin zenginliği çok sayıda ulusa ve uygarlığa ev sahipliği yapmasından kaynaklanıyor. Sava ve Tuna nehirlerinin kavuştuğu noktada yer alan Belgrad yemyeşil ormanlarla çevrili. Şehir, geleneksel ve yenilikçi restoranları, butikleri ve müzeleriyle kendini sevdirmeyi başarıyor.

Buram buram tarih kokuyor

YiyeGeze | Batum Gezi Rehberi: Batum'da Gezilecek 20 Yer

Rengarenk başkenti, çağdaş mimari yapıları ve tarihi dokusunun iç içeliği ile pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Gürcistan ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. Her köşesinin tarih koktuğu sokakları ve yıllara meydan okuyan yapılarıyla Gürcistan gezilecek yerler açısından unutulmaz seyahat duraklarından bir tanesi. Kafkas coğrafyasında konumlanan komşumuz enfes doğal güzellikleriyle de kuşkusuz dünyanın en etkileyici destinasyonlarından biri.

Kalp şeklindeki ülke Bosna Hersek

Büyüleyici Doğasıyla Bosna Hersek - Sixt Türkiye

Tarihi birikimi ve coğrafi yakınlığı nedeniyle Türkiye ile pek çok ortak paydaya sahip olan Bosna Hersek, tarihi mekanları ve benzersiz doğal güzellikleriyle kesinlikle görülmeye değer! Bosna Hersek, komşu ülkelerle çizdiği sınırlarından dolayı “kalp şeklindeki ülke” olarak tanımlanıyor. Orta Çağ köylerinden sarp dağlara ve birbirinden güzel şehirlere kadar her şeyi içeren bir Akdeniz destinasyonu istiyorsanız Bosna Hersek tam size göre! Buraya geldiğinizde Mostar’daki ikonik köprüden atlayan yetenekli dalgıçları izleyebilir, 800 metre uzunluğundaki Umut Tüneli’nden yürüyebilirsiniz.

Adeta doğal bir cennet

Makedonya için tarihi cazibe merkezleri ve harabeleri ile yüzyıllardır doğal bir cennet desek yeridir. ülke; Roma, Bizans ve Osmanlı’nın zengin mirasını barındıran bir kültür mozaiği olması açısından önemli. Bize yakın kültürü, ortak yaşanmışlıklarımız, tarihi eserleri ve mimari güzellikleri, bazen mutlu bazen hüzünlü hikâyeleriyle içinizi ısıtan bir ülke. Sıcacık bir coğrafyayla karşılaşacağınız Makedonya’nın başkenti Üsküp, hem şehir düzeni hem de değişen çehresiyle görülmeye değer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir