Çanakkale Savaşı’nın şifa kapısı artık müze!

Edirne’nin Keşan ilçesinde, Çanakkale Savaşı yıllarında ‘Cephe Gerisi Hastanesi’ olarak kullanılan ‘Menzil Hastanesi’ diye de bilinen yapı, restorasyon çalışmalarının ardından ‘Keşan Kent Müzesi’ olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Keşan Kent Müzesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, müzelerin kültürün hafızası olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin Çanakkale Zaferi’ni kutladı.

Yazgı, müzenin, geçmişin izlerini gelecek nesillere aktarmanın önemli bir yolu olduğunu belirtti. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da müzeyi oluştururken Keşanlıların katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Restorasyon sürecinin zorluğuna rağmen müzenin yaşayan bir yapı haline getirildiğini dile getiren Helvacıoğlu, müzenin Keşan’ın tarihini detaylı bir şekilde yansıttığını ve kültürel bir merkez haline dönüştürülmeye çalışıldığını aktardı.

Müze Koordinatörü Aslı Güngörer Avcı ise protokole müzeyi gezdirerek bilgi verdi.

Müzenin geçmişi ve çeşitli alanlara ait envanterlerin sergilendiği belirtilen yazıda, Keşan Kent Müzesi’nin açık toplantı ve konserler için de bir platform olacağı vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir