Buzdan heykel yarışmalarında Türkiye’nin adını duyuruyorlar

Türk akademisyenler, 2015 yılından bu yana 3 kıta 12 ülkede katıldıkları buzdan heykel yarışmalarında yaptıkları heykellerle Türkiye’nin adını duyuruyorlar

Buzdan heykel yarışmalarında dereceler elde ediyorlar

ABD, Ekvador, Fransa, Finlandiya, Galler, Kanada ve Meksika ekipleriyle yarışan Türk takımı, “Çatlak (Crack)” isimli eserle dünya ikincisi olarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

“3 ayrı kıtadan ödül almış bir heykel ekibi olduk”

Yarışmada doğal malzemelerden eserler yaptıklarına dile getiren Doç. Dr. Ceyhun Konak, “Eksi 20 derecelerde bir buz kütlesi, taş kadar mukavemete sahiptir. Yani kar deyip, buz deyip geçmemek gerekiyor. Elinizle bunu ufalamanız mümkün değildir. Özel çelikten keskin aletleriniz olacak, motorlu aletleriniz olacak. Ancak onlarla bu malzemeyi işleyebilirsiniz.” diye konuştu.

Konak, 3 kıtada ve 12 ülkede yarışmalara katıldıklarına değinerek, “3 ayrı kıtadan ödül almış bir heykel ekibi olduk. Oraya giderek Türk varlığını, Türk kültürünü, Türk duruşunu göstermiş oluyoruz. Bayrağımızla orada oluyoruz. Orada olduğumuz sürece ay yıldızlı bayrağımız da yanımızda dalgalanıyor. Bu, bize gurur veriyor. Bizler kültür elçisiyiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir