Büyük küçük herkesin ilgisini çeken İstanbul Oyuncak Müzesi

Yediden yetmişe herkesin büyük ilgisini çeken gezi adreslerinden biri olan İstanbul Oyuncak Müzesi yüzyıllık oyuncakları bünyesinde barındırıyor. Yakın bir tarihte kurulan müzede birçok ülkeye ait oyuncaklar sergileniyor. Taş bebekler, arabalar, kültürel oyuncaklar ve daha nicesi müzede ziyaretçilerini bekliyor.

Oyuncak Müzesi sadece çocukların değil aynı zamanda büyüklerin de ilgisini çekiyor. Çok eski dönemlere ait oyuncakların bulunması sebebiyle yaşı kaç olursa olsun herkes buradaki oyuncakları keşfetmek istiyor. Müze içerisinde zaman zaman etkinlikler ve eğitimler de düzenleniyor. Bu etkinlikleri izlemek ve oyuncakları görmek isteyen herkes buraya akın ediyor.

Oyuncak Müzesi

23 Nisan 2005 yılında kurulan müze Belgin Akın ve Sunay akın tarafından oluşturulmuş. 1700’lü yıllardan günümüze kadar oyuncak çeşitleri müzede yerini alıyor. Şair ve yazar olan Sunay Akın 20 yılda 40’tan fazla ülkeden aldığı oyuncakları bir müzede bir araya getirmek istemiş ve bu müzeyi açmış. Uzay temalı oyuncakların bulunduğu yerde insanoğlunun Ay’a yolculuk macerasını adım adım görebilirsiniz. Aynı zamanda trenlerin bulunduğu yerde de sanayi devrimi oyuncaklarını çok iyi inceleyebilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkartması sebebiyle görmeye değer bir gezi adresidir. Burada yer alan oyuncaklar hep ziyaretçilerin çocukluk dönemlerinde mutlaka oynadığı parçaları hatırlatır.

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ NEREDE?

Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı zamanlara ait oyuncakların bir araya getirildiği Oyuncak Müzeleri bulunuyor. İstanbul’da bulunan Oyuncak Müzesi Kadıköy’de Göztepe’de yer alıyor. Gitmek için toplu taşıma kullanacaksanız en iyi Marmaray kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Göztepe durağında inerek yürüdüğünüzde müzeye varabilirsiniz.

Müze giriş ücreti

OYUNCAK MÜZESİ GİRİŞ ÜCRETİ

Oyuncak Müzesi giriş ücreti diğer müzelere göre uygun fiyat yansıtıyor. Müzeyi ziyaret etmek isteyen yetişkinlerden 40 TL 3 yaş üzeri çocuklardan, öğrenciler, öğretmenler, öğretim görevlileri ve 65 yaş üzeri vatandaşlardan 25 TL ücret alınmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir