Bursa’da ne yenir? Kentin efsane lezzetleri

Bursa gezinizde tarihi ve doğal gezi yerlerini keşfederken enerjinizi hep en yüksek noktada tutacak muhteşem lezzetler var. Kentin efsane lezzetlerini tadarken bir sonraki rotanızı da oluşturabilirsiniz. Her köşede ve her sokakta yöresel lezzetleri tatma deneyimini de gerçekleştirebilirsiniz. İskender, tahinli çörek ve daha nicesi Bursa’da sizi bekliyor. Bursa’da ne yenir detaylarda bilgiler yer alıyor.

İskender yemeği

İSKENDER

Bursa denildiğinde tabii ki ilk sıralarda İskender yemeği yer alıyor. Bölgenin en lezzetli yemeği Türkiye’nin her yerinde çok beğeniliyor. Asıl orijinal halini en iyi yiyebileceğiniz yer de Bursa. Kente geldiğinizde İskender yiyebileceğiniz harika yerler var. Tam yörenin kültürünü yansıtan yemek bol tereyağlı olarak servis ediliyor. Üzerindeki salça sosu ve yanındaki garnitürleriyle İskender çok iyi bir yöresel yemek olarak karşımıza çıkıyor. Lezzeti de Türkiye’nin her yerinde bulunduğundan farklı. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Bursa’nın tarihi gezi adresleri

Bursa’nın pideli köftesi

PİDELİ KÖFTE

Sizin de evde yapıp yiyebileceğiniz efsane bir lezzet pideli köfte. Ancak en orijinal haliyle yiyebileceğiniz yer Bursa. Pideli köfte yemeğinde deyine İskender gibi soslu ve tereyağlı olarak servis ediliyor. Lezzetine doyum olmuyor ve bölgenin tereyağıyla harika bir tada kavuşuyor.

Bursa’da ne yenir? Cantık

CANTIK

Bursa’da ne yenir denildiğinde her yerde karşınıza çıkacak bir başka yemek ise ‘cantık’ oluyor. Her yerde fırınlarda cantık mutlaka bulunuyor. Pidenin bir başka çeşidi olan cantık da lezzetine doyum olmaz bir yemek. Ekmek üzerinde kıyma bulunuyor ve bölgenin baharatlarıyla lezzetlendiriliyor. şehri gezerken ayaküstü yiyebileceğiniz güzel bir atıştırmalık.

Tahinli pide

TAHİNLİ PİDE

Bursa’nın efsane lezzetlerinden biri de tahinli pide. Lezzetine doyum olmaz tahinli pideyi bütün pastane ve fırınlarda bulabilirsiniz. Hakiki bir yöresel lezzet olan tahinli pideyi başka bir şehirde bu haliyle yiyemezsiniz. Tadı ve görünümünün yanı sıra yapılışı da çok farklı ve Bursa’ya özgü bir yemek.

Kestane şekeri

KESTANE ŞEKERİ

Bursa’nın lezzetlerinden biri de kestane şehri. Sevdiklerinize hediyelik olarak da alabileceğiniz kestane şekeri bölgeye özgü bir lezzet. Mutlaka tadına bakın ve Bursa gezinizde yanınıza alın. Bursa’ya özgü lezzetlerden biri olan şeker Türkiye’nin başka bir yerinde bu haliyle bulunmuyor.

Kemalpaşa tatlısı

KEMALPAŞA TATLISI

Bursa’ya özgü lezzetlerden biri de Kemalpaşa tatlısı. Şerbetli tatlı olan efsane lezzet sizi Bursa’da bekliyor. Kenti keşfederken tadacağınız harika lezzetlerin yanında Kemalpaşa tatlısını da tatmayı unutmayın.

KARACABEY TAVASI

Bursa’da yenilecek en güzel yemeklerden biri de tava oluyor. Etli yemekler denildiğinde Bursa en güzel hallerini karşımıza çıkartıyor. Kuzu etiyle yapılan tava çok tercih edilen ve lezzetine doyum olmayan bir yemek.

İnegöl Köfte

İNEGÖL KÖFTE

Dünyada ünlü olan lezzetlerden biri İnegöl köfte. Türkiye’nin her yerinde belki de İnegöl köfte bulabilirsiniz ancak buradaki köftenin lezzetini bulamazsınız. Muhteşem bir lezzet ve baharatlarla harmanlanana yemek sizi Bursa’da efsane lezzet olarak bekliyor.

Cevizli lokum

CEVİZLİ LOKUM

Cevizli lokumu da çok meşhur Bursa’nın. Bütün pastaneler ve fırınlarda bulabileceğiniz lezzet de atıştırmalık olarak alabilir ya da sevdiklerinize hediye olarak da götürebilirsiniz. Fiyatı uygun ve taneyle satılıyor. Bu sebeple istediğiniz kadar alabilir tadına doyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir