Bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçanların uğrak noktası: Serindere Kanyonu

Sıcaktan bunalan doğaseverler, Kartepe ve Başiskele ilçesi sınırlarında yer alan Serindere Kanyonu’na akın ediyor.

Buz gibi akan bir derenin içinde yürüyüş yapan ziyaretçiler, kendilerini büyüleyici manzarayı seyrederken buluyor. Serindere Kanyonu’nun sunduğu eşsiz manzara, fotoğraf tutkunları tarafından da beğeni topluyor.

Yemyeşil bitki örtüsü, şelaleleri ve serin sularıyla ziyaretçilerini ağırlayan Serindere Kanyonu; sıcaklardan bunalanların kaçış noktası oluyor.

“Kanyonda 6 şelale bulunuyor”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, 8 kilometre uzunluğundaki kanyonun Kartepe ve Başiskele ilçe sınırları içerisinde yer aldığını söyledi. Taşdelen, zorluğu nedeniyle kanyonun tamamını yürümeyi herkese önermediklerini ifade ederek, “Amatör yürüyüşçüler parkurun yüzde 90’lık kısmını yürüyebilir ama muhakkak gerekli ekipmanlarla birlikte gelmeliler. Ekipmanı eksik olan, ayakkabısı su geçiren ya da bileklikli olmayanlar ile yanlarında yiyecek bulundurmayanlar parkurun uzunluğu ve zorluğu nedeniyle güçlük yaşayacaktır.” şeklinde ifade etti.

Serindere Kanyonu ile şehir merkezinin arasında 15 derece sıcaklık farkı bulunuyor. Dolayısıyla kanyon, hem şehir dışından hem de Kocaeli’nden gelen ziyaretçilerin rotasında yer alıyor.

“Suyun sesi bile rahatlatıyor”

Eşi ve çocuklarıyla kanyonda yürüyüş yapan Sait Akhan, 45 dakika kadar yürüdüklerini ama parkurun devam ettiğini bildirerek, “Başlarda su oldukça soğuk ama biraz yürüdükten sonra vücut alışıyor. Burada olmak gerçekten güzel, suyun sesi bile insanı rahatlatıyor. Özellikle kayaların arasında fotoğraf çekmek için harika bir ortam var. Yer yer su daha derin olabiliyor ama kayalara basarak geçebiliyorsunuz. Buraya geleceklerin yanlarında ayakkabı getirmelerini öneririm.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir