Bozkırın içinde bir cennet: Günpınar Şelalesi

El değmemiş doğası, kanyonu ve zengin bitki örtüsüyle Malatya’nın Darende ilçesindeki Günpınar Şelalesi, her mevsim rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Malatya’ya 110, ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Günpınar Şelalesi, 650 dönümlük vadisiyle yılın her mevsiminde ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Günpınar Şelalesi, bitki örtüsü, el değmemiş doğası, kanyonu, yaban hayatı, tatlı su balıkları, ve küçük şelaleleriyle zengin özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Yaklaşık 40 metre yükseklikten akan şelale, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle yılın her mevsiminde, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri oluyor.

Şelalenin yanında bulunan içilebilir doğal kaynak suyundan hem su içebilir hem de fazlaca su alabilirsiniz.

Doğal bir stüdyo

Doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden şelale, dört mevsim doğanın bütün güzellikleri ve manzarasıyla doğal bir stüdyo imkanı sağlıyor.

Günpınar Şelalesi giriş saatleri ve ücreti

Günpınar Şelalesi günün her saatinde ziyaretçilere açıktır.

Ülkemizde bulunan doğal ve tarihi güzellik alanları ziyarete açıktır. Doğal ve tarihi güzellik alanları girişinde 5 TL giriş ücreti alınır. Bu ücret bölgeye gelenlere daha temiz bir çevre sunmak için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir