Bolu’daki ‘kesin korunacak hassas alanlar’ turizme yön verecek

Bolu’nun Seben ilçesinde bulunan “kesin korunacak hassas alanlar” listesindeki 5 bölge, turizmde yeni destinasyonlar oluşturuyor.

İlçede bulunan Kabak Köyü, Muslar Kaya Yerleşimi, Seylik Mağaraları ile oluşumu 18-20 milyon yıl öncesine tarihlendirilen Hoçaş Fosil Ormanı’ndan sonra Solaklar Kaya Yerleşimi de geçen ay Balıkesir, Erzurum, Mersin ve Sakarya’da kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilen 12 yer arasında yer aldı.

Bolu’ya 55, İstanbul’a 250, Ankara’ya 200 kilometre uzaklıkta yer alan Seben’deki tarihi yapılar ve doğal oluşumlar, ziyaretçilerine geçmişte yolculuk yaptırıyor.

Frigler tarafından 3 bin 200 yıl önce yapılan Solaklar Kaya Yerleşimi, tarihi zenginliği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra 12 kilometre uzunluğundaki Guz Deresi Kanyonu’nu da bünyesinde barındırıyor.

Seben Gölü, Bizans Kilisesi, birbirinden güzel kanyonlar ve yaylalara da ev sahipliği yapan ilçedeki hassas alanlar, hem bölgenin turizm değerini artıyor hem de geleceğe aktarılıyor.

Seben’e gelenlerin, Kızık Yaylası’ndan başlayarak Seben Gölü, Solaklar Kayaevleri, Guz Deresi Kanyonu, Nevruz Tepesi, mağaradan oluşan Muslar Kaya Evleri, Hoçaş Fosil Ormanı, Kınıkçı Kanyonu ve Bizans Krallığı’ndan kalan kiliseyi görebilmesi için rota oluşturma çalışmaları yürütülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir