İstanbul Boğazı’nın camileri

İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı, birbirinden farklı mimariye ve eşsiz güzelliğe sahip camilere ev sahipliği yapıyor. Birçoğu deniz kenarında olan bu camiler, manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor

Üryanizade Camii

Ahşap minaresi tek şerefeli olan Üryanizade Camii, Kuzguncuk ile Beylerbeyi arasında yer alıyor. 1860 yılında Üryanizade Ahmet Esat Efendi tarafından inşa ettirilen cami, küçük bir köşkü anımsatıyor.

Vaniköy Camii

Bir yalı camisi olarak 1665’te inşa edilen ve 2020’de çıkan yangından sonra restore edilen Vaniköy Camii, Vani Mehmet Efendi Camii olarak da biliniyor. “Boğaz’ın incisi” olarak nitelendirilen yalı cami, Boğaz’ın muhteşem manzarasına uyum sağlıyor. İç ve dış mekanlarıyla beğeni toplayan Vaniköy Camii’ye gelen ziyaretçiler, hem camide namazlarını kılıyor, kütüphanede kitap okuyor, ders çalışıyor hem de boğaz manzaralı bahçesinde keyifli vakit geçiriyor.

Büyük Mecidiye Camii

Ortaköy Camii olarak da bilinen Büyük Mecidiye Camii, Barok mimarisiyle öne çıkıyor. Ortaköy İskele Meydanı’nında bulunan ve İstanbul’un simgelerinden biri olan yapı, İstanbul Boğazı’nın en güzel camileri arasında yer alıyor.

Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami

Üsküdar Kuleli Caddesi üzerinde bulunan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Cami, Sultan III. Ahmet döneminde 1720 yılında Nişancı Mustafa Paşa tarafından yaptırıldı. Tek minareli ve tek şerefeli olan bu cami; Kulebahçe Mescidi, Kuleli Ocağı Mescidi ve Kuleli Cami olarak da biliniyor.

Yahya Efendi Camii

Yahya Efendi yokuşunda bulunan Yahya Efendi Camii, avlusundaki eşsiz manzara ile dikkat çekiyor. Boğaz’a nazır büyük bir arazi üzerine kurulu yapı, İstanbul’un tarihi dokusunu yansıtan camiler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir