Biyografi kitabı gibi gezi adresi ‘Barış Manço Evi’

Kadıköy’de yer alan Barış Manço Evi ziyaretçilere biyografi gibi bilgi deryası sunuyor. Dünyada tanınan ve Türkiye’nin de Barış Abisi olan Barış Manço’ya ait ev yıllardır müze olarak hizmet veriyor. Onun hayatına dair bilgiler ve detaylar yer alan evi ziyaret edenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Barış Manço Evi hayatına dair bilgiler içerdiği gibi aynı zamanda Barış Manço’nun eşyalarının da sergilendiği bir yer. Hayatı boyunca yaptığı bütün programlar ve şarkılar burada yer alırken aynı zamanda koleksiyonuna ait eşyalar da sergileniyor. Kemer ve yüzük koleksiyonu ise bu eşyalar içerisinde öne çıkan en nadide parçalar oluyor. Barış Manço kemer ve yüzükleri çok seviyor ve gittiği her ülkeden mutlaka koleksiyonuna kendine has tarzını tamamlayacak kemer ya da yüzük alıyordu.

Barış Manço Evi’nde aynı zamanda 7’den 77’ye programında dünyayı gezerken topladığı güzide eşyaları da görebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından getirilmiş kültürel eşyalar burada yer alıyor.

Şimdilerde Barış Manço’nun eşyalarının sergilendiği bu ev 1984 yılında Barış Manço tarafından satın alınmış ve uzun yıllar bu köşkte ailesiyle yaşamıştır. Tarihi bir köşk olması sebebiyle ilgisini çekmiş ve tadilat ettirdikten sonra uzun yıllar konaklama olarak kullanmış. Şimdilerde ise bu tarihi köşkte onun eşyaları sergileniyor.

Barış Manço bu evi aldıktan sonra tarihi esreleri koruma kurumuna da kayıt ettirmiştir. Eve ilk girişte sağ tarafta salonu ve salonun ortasında piyanosunu görebilirsiniz. yanında ise bir Barış Manço heykeli sizi karşılıyor. Diğer odaların her birinde ona ait eşyaların detaylarını görebilirsiniz. Dünyayı 13 kez dolaşmış ve topladığı tüm ürünleri burada sevenleriyle paylaşmış. Dünyanın her y yerinden getirdiği eşyaları görebilirsiniz.

Barış Manço evi Kadıköy Moda’da bulunuyor. 9 Haziran 2010’da açılan müzede Barış Manço denildiğinde akla gelen her detay yer alıyor. Barış Manço’yu özleyenler müzede ona dair her izi bulacakken tanımayanlar ise onu tanıma fırsatı yakalayacaklar.

BARIŞ MANÇO EVİ HANGİ GÜNLER AÇIK?

Pazartesi günleri hariç diğer günler sabah 09.00 akşam 16.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Resmi tatil günlerinde müze kapalı ve grup ziyaretlerinde önceden izin alınması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir