Şanlıurfa’da, Hazreti İbrahim’in doğup büyüdüğü, Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Güneydoğu’nun önemli turizm merkezlerinden Balıklıgöl, Ramazan’da da çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde, derinliği 3-5 metre civarındaki göl, içinde efsanelere konu olan sazan türü balıklarıyla Şanlıurfa turizminin çekim merkezi olarak dikkat çekiyor.

Bölgeyi ziyaret eden bazı vatandaşlar, eski dönemlere ait kıyafetler giyerek göl kenarında fotoğraf çektiriyor.

Kent sakinleri ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, Hazreti İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl’e yılın her döneminde ilgi gösteriyor.

“Dünyanın en büyük doğal akvaryumu” olarak bilinen ve inanç turizminde önemli bir yere sahip olan mekanda balıklara yem atanlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balıklar yenir mi?
Rivayete göre, Hazreti İbrahim, Nemrut’un zulmünden kaçarken ateşe atılmaya mahkûm edildi. Ancak, ateşe atıldığında Allah tarafından bir mucize gerçekleşti ve Hazreti İbrahim, ateşten kurtuldu. Ateşin etrafını saran balıkların da mucizevi şekilde hayatta kaldığına inanılır. Bu nedenle, Balıklıgöl’deki balıklara kutsal bir anlam yüklenmiş ve halk tarafından bu balıklara büyük bir saygı gösterilmiştir. Balıklıgöl’deki balıklara zarar vermek veya onları yemek, hoş karşılanmaz ve dini inançlar çerçevesinde saygısızlık olarak görülür.