Beypazarı’nın meşhur kahvaltısı

Beypazarı tarihi gezi yerleri ve damaklara unutulmaz tatlar bırakan kahvaltı sofrası ile biliniyor. Herkesin ilgisini çeken gezi adresinde kahvaltıda sofra donatılıyor adeta. Birbirinden lezzetli kahvaltılıklar yerini alırken siz de tarihi konakların içinde geçmişin izini keşfedebilirsiniz. Konak içerisinde hem bölgenin kültürel ürünlerini tanıyarak hem de yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Beypazarı kahvaltısı sizi bekliyor.

Beypazarı kahvaltısı oldukça meşhur. Burada sabah sofraya mutlaka tarhana çorbası gelir. Mumbar içi yine kahvaltıda bulunan yemeklerden biri. Baharatlı ve iştah açan bir acısı da var. ‘Sucuğun bir benzeri’ olarak yorumluyor tadan kişiler. İsminin ‘mumbar içi’ olmasına karşın tadı sucuk gibi ancak Beypazarı’na has şekilde yapılmış.

Beypazarı

Yaprak sarması sadece öğlen ve akşamları değil sabah kahvaltıda da mutlaka yenir. Tereyağlı keşli bazlama da kahvaltıda yerini alıyor. Asıl Beypazarı kahvaltısında bulunan malzemeler ise simit ve Beypazarı kurusu oluyor. Burada nerede kahvaltı yaparsanız yapın mutlaka sıcacık çayın yanında bir de Beypazarı kurusu geliyor. Beypazarı kurusu hem ekonomik bir kahvaltı seçeneği hem de yörenin en güzel lezzeti.

Beypazarı kurusu

Beypazarı’nın meşhur kahvaltı sofrasında Beypazarı simidi de yerini alıyor. Sıcacık simit Ankara simidinden farklı olarak daha az susamlı.

Sofrada her şey çok güzel görünüyor. Önce gözleriniz sonra karnınız bir güzel doyduktan sonra Beypazarı’nda gezilecek tarihi yerleri keşfedebilirsiniz.

Beypazarı simidi

Beypazarı kurusunu eşinize dostunuza hediye olarak da alabilir, çayın yanında her zaman afiyetle yiyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir