Bergama’nın ziyaretçi sayısı artıyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Helenistik, Roma ve Osmanlı döneminden birçok eserin korunarak bugüne ulaştığı Bergama’nın ziyaretçi sayısı giderek artıyor.

Pergamon Antik Kenti, Asklepion Tapınağı, Akropolis, Kızıl Avlu ve İzmir Bergama Müzesi ile turistlere Antik Çağ’dan bugüne tarihi bir yolculuk yaşatan Bergama’yı ziyaret eden yabancı ziyaretçilerin önemli bölümünü Avrupa ülkeleri, Uzak Doğu ve ABD’den gelenler oluşturuyor.

Tahrip edilmemiş yapısıyla “nadir eserler” arasında yer alan mozaikleri ortaya çıkaran Bergama Müzesi Müdürlüğü uzmanları, bu yıl da bölgedeki kazı çalışmalarını sürdürüyor.

“Misafir profili genişleyecek”

Bergama Müzesi Müdürü Nilgün Ustura, “Bu yılın ilk 6 ayında ise 300 bin civarında ziyaretçimiz oldu. Her sene ziyaretçi sayımızda artış var. Kültürel anlamda yaptığımız kazılar, alanda yapılan restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları ziyaretçinin beklentisini, ilgisini ve merakını artırıyor.” dedi.

Ustura, “Kendi vatandaşımızın da kültürel yerlere, ören yerlerine, müzelere olan merakının fazlalaştığını görebiliyoruz. Bu, son derece önemli. Gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla misafir profilimizin daha da genişleyeceğini biliyoruz.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir