Beklenen kavuşma gerçekleşti: Yaren leyleğin eşi de geldi

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Leylek Köyü’nde, 13 yıldır balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren Leylek ile dostluğu, Yaren’in eşi Nazlı’nın da katılmasıyla daha ilgi çekici hale geldi.

Yaren ve eşi Nazlı’nın buluşması, canlı yayında izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Özel anlar, doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından izleyenlerle paylaşıldı.

Leylek Köyü, Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek köy olarak biliniyor. Adem Amca ve Yaren’in masalsı hikayesi, uluslararası üne kavuşmuş, hatta bir belgesel olarak filme alınmıştı.

Bu öykü, köyde turizm hareketliliği sağlarken, her yıl binlerce doğasever, leylekleri yakından görmek için Eskikaraağaç’ı ziyaret ediyor.

Yaren Leylek ve Adem Amca’nın hikayesi, aynı zamanda Karacabey Belediyesi tarafından heykel olarak da ölümsüzleştirilmişti.

Ünlü isimlerin de ilgisini çeken bu olağanüstü dostluk, internet üzerinden 7/24 canlı izlenebiliyor. Yarenleylek.com veya YouTube üzerinden yayınlanan görüntüler, herkesin leylek yuvasını an be an takip etmesine imkan tanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir