Bayram tatilini değerlendirenler rotalarını Mardin’e çevirdi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından çok sayıda kişi rotasını medeniyetler şehri Mardin’e çevirdi

Tarihi yapıları ve kültürel değerleriyle son yılların en önemli turizm merkezlerinden biri olan Mardin’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde turizm hareketliliği yaşanacak.

Bayram tatilini cami, kilise, manastır, medrese gibi tarihi ve turistik mekanlarıyla öne çıkan kadim kentte geçirmek isteyenlerin yoğun talebi turizmcileri de sevindirdi

“Bayramda ciddi talep var”

Yeni açılan otel, konak ve misafirhaneler ile yaklaşık 22 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını ifade eden Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör, “Mardin çok otantik, dinlerin ve dillerin şehri. Bu sene çok iddialıyız, minimum 1 milyon konaklama hedefliyoruz. Yatırımcılarız da buraya ilgi gösteriyorlar. Buradaki potansiyeli görüyorlar. Bundan dolayı da çok mutluyuz.” dedi.

“Turizmcilere çifte bayram yaşatacak”

Mardin ve çevre illerde şimdiden bütün uçak seferlerinin dolduğunu, çok fazla tur talebi aldıklarını anlatan Turizm ve seyahat acentesi yetkilisi İsmail Sincar, şöyle konuştu:

“Hazırlıklarımızı yaptık, araçlarımızı ve personel sayımızı artırdık. Bayram turizmcilere çifte bayram yaşatacak gibi. Bayram tatilinin 9 güne çıkması çok etkili oldu. Herkes bölgeye yoğunluk gösterdi. Kültür turizminin yoğun olduğu Mardin’de ciddi bir talep var. Beklentimiz yoğun bir sezonun geçmesi yönünde. Hatta geçmiş yıllardan çok daha yoğun bir sezon bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir