Bayburt Üniversitesi  öğrencileri 4 ülkede 16 şehir gezdi

Bayburt Üniversitesinden 50 öğrenci, Avrupa’da 4 ülkede 16 şehri rehberler eşliğinde gezdi.

Fransa, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda turunu tamamlayan 50 öğrenci, Bayburt’a döndü. Organizasyon Bayburt Üniversitesi Kalkındırma ve Geliştirme Vakfı koordinasyonu ve Bayburt Grup sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, üniversitenin 15. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 50 öğrenci için Avrupa gezisi planladıklarını anlattı.

Bu çerçevede öğrencilerin 4 ülkede 16 şehri gezme fırsatı bulduğunu belirten Türkmen, şöyle devam etti:

"Bizi tercih eden en yüksek puanlı 20 öğrenciye Avrupa turu taahhüdünde bulunmuştuk. Bununla birlikte kuruluş etkinliklerimiz çerçevesinde pek çok etkinliğe katılan ve başarılı olan öğrencileri de belirledik. Ayrıca çok önem verdiğimiz TÜBİTAK öğrenci projelerinde başarılı olan öğrencilerimizi de bu tura dahil ettik. Böylelikle Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin Avrupa'nın önemli şehirlerini gezmeleri, önemli kültür sitelerini görmelerini ve eğitim kurumlarını yerinde ziyaret etmelerini sağlamış olduk."

Türkmen, gezinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Bayburt Üniversitesi Kalkındırma ve Geliştirme Vakfı ile sponsor Bayburt Grup’a teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte de öğrencileri bu tür programlarla destekleyeceklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir