Batı Karadeniz ve Doğu Marmara’nın turistik yerleri turiste doydu

Karabük, Bartın, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illeri, Ramazan Bayramı ve eğitim öğretim ara tatilinde doğa ve tarihle iç içe zaman geçirmek isteyen yüz binlerce tatilciyi ağırladı.

Safranbolu'nun UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan geleneksel evleri, tatilcilerin ilgisini çekti. Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, ilçenin rekor sayıda ziyaretçi aldığını belirtti. Safranbolu'da otellerin tam doluluk oranına ulaştığını vurguladı.

Bartın’ın Amasra ilçesi, doğal güzellikleri ve zengin mutfak kültürüyle dikkat çekti. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra balık lokantalarının da ilgi gördüğünü ifade etti.

Kartepe, yeşilin tonlarıyla çevrili Samanlı Dağları ve göz alıcı manzaralarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sundu. Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe, tatilin yoğun geçtiğini ve bölgenin her mevsim turist çekebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Sapanca, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı, doğal güzellikleri ve çeşitli konaklama seçenekleriyle binlerce turisti ağırladı. Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, ziyaretçilerin keyifli bir tatil geçirdiğini ve doğanın tadını çıkardığını söyledi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi, tarihi zenginlikleri ve muhteşem sahil şeridiyle tatilcilerin ilgisini çekti. İlçedeki tabiat parkları da tatilcilerin uğrak noktaları arasında yer aldı. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Korugöl Tabiat Parkı gibi alanlar, doğa tutkunlarını cezbetti.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir