Başkale travertenleri Pamukkale’yi aratmıyor

Van’ın Başkale ilçesinde yer alan ve Pamukkale’yi andıran görkemli travertenler, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Cilo Doğa Severler Spor Kulübü üyeleri, ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Başkale’deki doğa harikasını ziyaret etti. Başkale’nin Dereiçi Mahallesi yakınlarında bulunan travertenler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, doğaseverler bu alanın koruma altına alınmasını istiyor.

Cilo Doğa Severler Spor Kulübü üyeleri, farklı meslek gruplarından 30 kişiyle gerçekleştirdikleri gezide, doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Kulüp Başkanı Çetin Yorgun, unutulmuş doğal güzelliklerin tanıtılması için adımlar attıklarını belirterek, “Bugün doğaseverlerle birlikte Pamukkale'yi andıran Başkale travertenlerini ziyaret ettik. Buraların daha geniş kitleler tarafından tanınmasını ve ziyaret edilmesini sağlamak amacıyla Yüksekova ekibi olarak buradayız. Katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ederim," dedi.
Doğaseverlerden Ebru Deniz ise travertenlere hayran kaldığını ifade ederek, “Burası Pamukkale değil, inanılmaz güzel Başkale. Bu doğa harikası mutlaka turizme kazandırılmalı,” diye konuştu.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir