Rusya turistlere özel kredi kartı çıkaracak

Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov, hükümetin önümüzdeki yıldan itibaren yabancıların vize alımını kolaylaştıracak olan elektronik vize hizmetini yeniden başlatmak için çalışmalara başladığını vurguladı.

Reshetnikov, “Aynı zamanda Rusya’da harcama yapmalarını sağlayacak bir ‘turist kartı’ projesi oluşturmamız gerekiyor. Nakit dışı ödemeler açısından yaptırımlar sonrası bu sorunun çözülmesi zorunlu hale geldi” dedi.

MIR’DE YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ

Ekonomik Kalkınma Bakanı, gelen turist akışı ile ilgili bazı stratejik sorunlar olduğunu kabul ettiği konuşmasında, elektronik vize ve güvenlikle ilgili sorunların çözümü için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacaklarını belirtirken, yurtdışındaki turist akışında da MIR kartlarında yaşanan sorunların çözümünün bakanlık için önceliklerden biri olacağını aktardı.

Gazetemru’daki haberde Reshetnikov, aynı zamanda hükümetin onayladığı turizm projesi kapsamında 2030 yılına kadar Rusya’daki seyahat sayısının yılda 140 milyona çıkarılmasını içerdiğini hatırlatırken, bu görevi yerine getirmek için ülkedeki otellerde oda sayısının yüzde 30-40 artması gerektiğini kaydetti.

“Şu anda Rusya konaklama sistemi, toplam 750 bin yatağa sahip” diyen Reshetnikov, sektörün bir milyon yatağa ulaşması gerektiğini ve otel inşaatı çalışmalarını hızlandırmanın ulusal projenin başarıya ulaşması için şart olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Finans Gündem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir