Balıkesir’de deve güreşi sezonu açıldı: 250 deve kıyasıya güreşti

Burhaniye’nin Pelitköy Mahallesi’nde düzenlenen 25. Geleneksel Pelitköy Deve Güreşleri, 250 devenin mücadelesiyle sezonun açılışını yaptı.

Pelitköy Arenası’nda gerçekleşen güreşlere, ünlü develerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 250 deve katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Deveciler Derneği ve Pelitköy Muhtarlığı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlik, yediden yetmişe geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip edildi.

Arenaya çıkan develer, üstünlük sağlamak için büyük çaba sarf ederken, heyecan dolu mücadele izleyenleri etkiledi. 10 kupa dağıtılan güreşler, çekişmeli anlara sahne oldu. Dereceye giren develerin sahiplerine kupa verilirken, izleyiciler coşkulu anlar yaşadı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'in yanı sıra birçok siyasetçi ve bürokrat da güreşleri izleyerek destek verdi. Kadın deveci Habibe Yüksel, "Develeri çok seviyorum. Bugün iki devem de güreşleri başarılı bir şekilde tamamladı. Bu sevgi başka bir şey. Çok büyük heyecan yaşadım" dedi. 

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ise etkinliği kültürel mirasın devamı açısından önemli bulduğunu belirterek, yapılan çalışmalara teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir