Avrupa tren rotaları

Avrupa’nın masalsı manzaralara sahip tren rotaları

Hem nostaljik hem de romantik yönleriyle herkesi cezbeden tren seyahatleri, masalsı manzaralarıyla yolculukları unutulmaz kılıyor. Özellikle demiryolu taşımacılığında çok çeşitli rotalara sahip Avrupa kıtası, neredeyse tüm şehirleri muhteşem manzaralar eşliğinde gezme imkanı sağlıyor.

Romantik ve nostaljik yönlerinin yanı sıra konforlu olmasıyla da seyahat etmeyi keyifli hale getiren Avrupa tren yolculuğunuzda Alpler’in zirvelerinden Belçika’nın geleneksel köylerine kadar her yeri yakından görebileceksiniz.

Avrupa’nın saklı kalmış tabiat harikalarını trenle keşfedebileceğiniz rotaları sizler için hazırladık.

Bernia Express- İtalya

Avrupa’nın en çok rağbet gören tren rotası olan Bernia Express, Alpler’in yamaçları ve İtalya gölleri manzaralarıyla huzur dolu bir yolculuğun içine çekiyor. Zaman zaman 2 bin metrelere çıkan bu efsane sefer, dünyanın en güzel tren yolculukları arasında sarsılmayan konumuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de kendine yer bulmuş.

Bernia Express

Ortalama 4 saat süren yolculukta 196 köprü ve 55 tünel geçiliyor. Doğanın bin bir rengi içerisinde kıvrılan kırmızı trende ister baharda ister kışın renk cümbüşüne şahitlik etmek, hayatta bir kez yapılması gerekenler listenizde yer almalı.

Bergen Line- Norveç

Kuzey ışıklarıyla herkesi mest eden hayaller ülkesi Norveç, tabiatın tüm güzelliklerini bir tren seferinde görmenizi de sağlıyor. Ülkeyi bir baştan diğer başa gezen Bergen Line, 7 saatlik uzun yolculuğuyla nefes kesiyor.

Bergen Line

Oslo ve Bergen arasında sefer yapan seyahatte Norveç’in muazzam fiyortları, beyaz şapkasını hiç düşürmeyen zirveleri ve eşsiz donmuş gölleri, yol arkadaşlığı yapıyor. Kuzey Avrupa’nın en uzun tren yolu Bergen’e hayran olacaksınız.

Glacier Express- İsviçre

Avrupa’nın en güzel tren rotası ve dünyanın en yavaş express treni olarak adlandırılan Glacier Express, 2 bin metre yükseklikte her mevsim kartpostallık manzaralarla buluşturan tren rotalarında.

Valais buzulları, Engadine Vadisi ve Landwasser Vadisi arasında yol alan tren, turkuaz rengi nehirler ve şelalelere paralel ilerliyor. Zermatt ve St. Moritz kayak merkezleri arasında ulaşımı sağlayan Glacier seferinde 291 köprü ve 91 tünelden geçerken adeta büyüleneceksiniz.

Setlle Carlisle- İngiltere

Setlle Carlisle, İngiltere’nin kasvetli gri şehirlerinden sıyrılıp uçsuz bucaksız yeşil vadilerine uzanmak için mükemmel bir fırsat. Setlle Carlisle, 2 buçuk saatte Yorkshire Vadisi ve Kuzey Pennines’in uçurumlarında İngiltere doğasının en güzel anlarını yaşatıyor.

Setlle Carlisle

Yolculuk boyunca gözünüzü yolda ayırmak istemeyeceğiniz bu seyahatte sosyal medya hesaplarınızı da renklendirecek fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir