“Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Gazikültür A.Ş. tarafından düzenlenen “Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde ziyarete açıldı.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde yer alan sergi, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerinin objektifinden depremin neden olduğu yıkımı belgeliyor. Nurdağı ve İslahiye ilçeleri ile Gaziantep kent merkezinde 6 Şubat ve sonrasında yaşanan manzaraları içeren sergi, 16 Şubat’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, serginin açılış konuşmasında, depremin etkilerini anlatan fotoğrafların önemine vurgu yaparak, "Hiçbir zaman unutmamamız gereken bir gün 6 Şubat" dedi. Yakar, geçmişteki coğrafyanın çalkantılı olaylara tanıklık ettiğini belirterek, "Biz burada insandan ziyade mekanı anlatmaya çalıştık. Herkes bireysel acılarını yaşadı" ifadelerini kullandı.

Küratör Doç. Dr Beyhan Özdemir, fotoğrafçıların kendi acılarına odaklanarak bu büyük depremi belgelediklerini söyledi. Fotoğrafçı Hasan Yelken ise sergide yer alan fotoğrafların, yaşanan acılara odaklanmak yerine ders alınması gereken noktalara vurgu yapmayı amaçladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir