Ardahan kış turizminin yeni merkezi olacak

Ardahan’ın doğal, kültürel ve sosyal turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan tanıtım programları, ilk gezi turuyla olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Ardahan Kültür Turizm İl Müdürü Uğur Dede ilk defa trenle direkt tur alınmaya başlandığını söyledi. Çıldır Gölü’nde yapılan ilk tura 20 kişilik turist kafilesi katıldı.

Dede, "Kış sezonu bereketli geçecek gibi görünüyor. Bugün misafirlerimizi karşılamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çıldır Gölü, birinci destinasyonumuz. Göl şu an buz tutmaya başladı ve bir hafta içinde atlı kızaklar, buz üstünde faaliyet gösterecek. Göl tamamen donduğunda eskimo usulü balık avı, buz pateni ve kar motorları gibi etkinlikler yapılabilir. Amacımız dolu dolu bir sezon geçirmek, ancak önemli olan misafirlerin Ardahan'da konaklayarak bölgeyi tanıma fırsatını bulmaları" açıklamasını yaptı.

Tur şirketi sahibi Aygül Kaya, 2017’den beri bu bölgeye tur düzenlediklerini belirterek, “Artık yeni rotamız Ardahan olacak. Burası doğal ve bakir topraklarla dolu, gerçekten muazzam bir yer” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, kente gelen turist kafilesine Ardahan Kalesi, tarihi kongre binası, Damal Bebeği Atölyesi ve Çıldır Gölü’nü tanıttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir