Anneler Günü’nün en keyifli adresi: “Anne Müzesi”

Anneler Günü’nde annenizle birlikte geçireceğiniz vakit oldukça değerli. Bu özel günde elbette ki yapılabilecek birçok aktivite ve gezilecek birçok yer bulunuyor. “Anne Müzesi” de bu özel günü değerlendirebileceğiniz rotalar arasında yer alıyor.

Anneliğin sanat eserleriyle ve tarihi eşyalarla yorumlandığı Türkiye’nin ilk “Anne Müzesi” Ankara’da açıldı

Anadolu’nun annelik tarihi sanat eserleriyle yorumlanıyor

Yazar Şermin Yaşar’ın kurucusu olduğu müzede pek çok önemli sanatçıya ait anne ve çocuk temalı tablolar, heykeller ve koleksiyonlar bulunuyor.

Dünya anne bebek koleksiyonunun bulunduğu salonda 50’den fazla ülkeye ait anne bebek temalı ve görselli antika bebekler yer alıyor. Geçici sergi alanında ise Cumhuriyet Müzesi envanterine kayıtlı Mustafa Kemal Atatürk’ün bebeklik zıbını ve başlığı ile Zübeyde Hanım’ın seccadesi sergileniyor.

Anne Müzesi, Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor

 “Anadolu annelerinin sırtını sıvazlamak istedim”

“Anadolu annelerinin sırtını sıvazlamak istedim” diyen Yazar Şermin Yaşar, bunu yapmanın pek çok yolunun bulunduğunu, müze fikrinin de bunlardan biri olduğunu söyleyerek “Anlatmak istediğim Anadolu’nun annelik hikayelerini, annelik tarihini ve o eşsiz sanat eserlerini bir araya getirip bir kompozisyon oluşturarak biraz Anadolu kadınına, Anadolu annelerine, bugünün annelerine ve kadınlarına bir selam vermek istedim.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türkiye’nin ilk Anne Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzeyi ziyaret ederken aynı zamanda vatandaşlar ile de sohbet eden Göktaş, müze ziyareti sürecince çok duygulandığını belirterek, “Burada herkes, kendisine ait, annesine ait, köklerine ait ama aynı zamanda anneler de kendilerine ait bir parça bulabiliyor. Hem hüznü hem geleceği hem modernliği ama aynı zamanda tarihimizin, köklerimizin çok derin çalışıldığı bir müze olmuş.” ifadesini kullandı.

Yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere bütün annelerin gününü kutlayan Göktaş, “Türkiye’deki ve dünyadaki tüm annelerin gününü kutluyorum. Gazzeli annelerimizi ve savaş altında maalesef bu zorlu süreci yaşamak zorunda olan annelerimizin de gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir