Amasra’ya turist akını: 11 ayda 2 milyonu aşkın ziyaretçi

Milattan önce 12’nci yüzyılda Fenikelilerin kıyılar boyunca oluşturduğu kolonilerle kurulan ve birçok medeniyete ait izler barındıran Amasra, tarihi mekânları ve doğasıyla ilgi topluyor

11 ayda 400 bini konaklamalı yaklaşık 2 milyon 100 bin kişinin ziyaret ettiği Amasra’ya, kruvaziyer gemileriyle de 30 bin turist geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen “Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı” projesinin tamamlanmasıyla birlikte şehre deniz yoluyla gelen yabancı turist sayısında da artış yaşandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, “Amasra’ya yılın 11 ayında 2 milyonu aşkın turist geldi. İlçemiz için büyük önem taşıyan Amasra Limanı Projesi inşaatı tamamlanması, yat ve büyük yolcu gemilerine hizmet vermeye başlamasıyla liman sayesinde ilçeye denizden de turist gelmeye başlaması bölge turizmine de katkı sunuyor. Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin Amasra’ya ilgisi her geçen gün artıyor.” dedi.

“Gastronomi değerimiz çok önemli”

Koçak, Amasra’daki turizm potansiyelini artırmak için tarihi eserlerin, köprülerin ve müzenin restore edildiğini, ayrıca yolcu iskelesi ve tünel projesi gibi maliyeti yüksek yatırımların ilçeye kazandırılmasının turizm potansiyelini de arttırdığını anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir