Antalya’nın antik kentleri yoğun ilgi gördü

Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya’da Ramazan Bayramı’nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentler de bayramda turistlerin gözdesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tatilinin uzatılması yönündeki kararı erken bildirmesi, turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Antalya’nın antik liman ve kentlerinden Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side’yi 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti.

Deniz, kum ve güneş turizmi için Antalya merkez yoğun şekilde tercih edilirken, kültürel miras meraklılarının da dikkatini çekiyor

En çok ziyaret edilen antik kent Olympos oldu

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Antalya’da deniz ve tarihi mirası bir arada barındıran Olympos Antik Kenti en çok ziyaret edilen antik kent oldu. 19 bin 747 kişinin ziyaret ettiği Olympos Ören Yeri’ni, 19 bin 586 turisti ağırlamasıyla Aspendos Antik Kenti takip etti. Ramazan Bayramı’nda Side Antik Kenti 15 bin 320, Faselis Antik Kenti 14 bin 399 ve Antalya Arkeoloji Müzesi ise 7 bin 863 ziyaretçiyi ağırladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir